Direct naar artikelinhoud
Coronavirus

Jambon roept op tot solidariteit: ‘Vermijd hamsteren en vraag ticketprijzen niet terug’

Vlaams minister-president Jan Jambon.Beeld BELGA

Vlaams minister-president Jan Jambon roept de bevolking op solidariteit te tonen in de coronacrisis. Dat gaat van het vermijden van hamsteren tot het steunen van de cultuurhuizen.

en

“Hier zit een regering die heel goed beseft welke inspanningen we nu vragen van de bevolking”, zei Jambon vanmiddag. “We vragen dat van specifieke groepen, maar eigenlijk ook van de hele bevolking.”

Jambon vraagt alle Vlamingen om solidariteit aan de dag te leggen. “Als iedereen nu zijn geld gaat terugvragen van een ticket, komen de cultuurhuizen in de problemen. Terwijl dat niet terugvragen niet zo’n grote inspanning is voor een individuele burger.”

De minister-president liet zich ook inspireren door het voorbeeld van Guillaume Van der Stighelen, die op Twitter aankondigde deze maand geen huur te zullen vragen voor een pand dat hij bezit. “Ik roep de bevolking op om te bekijken wat iedereen kan doen om samen deze crisis door te komen”, aldus Jambon.

De minister riep tot slot nog eens op om niet aan het hamsteren te slaan. De essentiële winkels blijven de hele week open en de distributiecentra hebben voldoende voorraad.