Onder meer de XC40 wordt teruggeroepen.
Volledig scherm
Onder meer de XC40 wordt teruggeroepen. © Photo News

Volvo roept wereldwijd 736.000 wagens terug voor mogelijke remproblemen, kleine 22.000 in België

De Zweedse autobouwer Volvo Cars roept wereldwijd zowat 736.000 wagens terug voor een mogelijk probleem met het automatisch noodremsysteem (AEB). Dat heeft de autobouwer vandaag bekendgemaakt. Voor België gaat het om een kleine 22.000 wagens, zo is vernomen bij het bedrijf.

5 reacties

  • Ives Ameel

    4 jaar geleden
    Sedert het een Chinees merk is geworden scheelt daar regelmatig iets nu ze doen er iets aan dat is goed.
  • Joseph Theus

    4 jaar geleden
    Nog niet zo lang geleden een brief gekregen ivm beperk motorvermogen. Volvo wist nog niet hoe het probleem aan te pakken maar oplossing ging volgen. We hadden toen al een paar keer dat specifiek probleem gehad en gemeld. De eerstvolgende keer na de brief kwam dat probleem weer boven water en werd dit ook gemeld aan onze volvodealer. Reactie; voor uw wagen is er geen terugroepactie lopende maar kom eens binnen. Resultaat: stuk vervangen op onze kosten en waarschijnlijk probleem opgelost.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Dus probleem nog niet opgelost.Zie de ingenieur nog staan die zo overtuigt was van zijn stuk dat ie als demonstratie zichzelf als proefkonijn gebruikte en midden op de weg ging staan en dan een Volvo liet komen aanrijden want hij zal wel automatisch stoppen.Je mag raden wat gebeurde,juist de Volvo stopte niet en hij ging op de motorkap.
  • egbert vansteenstraeten

    4 jaar geleden
    Tis ook geen probleem met de gewone remmen, enkel met het zelf remsysteem om ongevallen te voorkomen met lage snelheid, zoals bij file rijden.
  • Ives Ameel

    4 jaar geleden
    Goed dat ze eerlijk zijn en terugroepen.