Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Waarom begint iedereen toiletpapier te hamsteren?

Volle winkelkarren, lege winkelrekken en lange rijen aan de kassa’s in de supermarkt... Zowel in België als in andere landen slaan mensen in het licht van de coronaviruspandemie aan het hamsteren. Voedingsmiddelen en handgels vliegen de deur uit. Dat is, ondanks de mededeling van winkels dat er geen tekorten dreigen, nog enigszins begrijpelijk, maar de massale verkoop van toiletpapier doet wel vragen rijzen. Waarom begint iedereen nu en masse toiletpapier in te slaan?

155 reacties

  • Geert Vlietinck

    4 jaar geleden
    Zag er ene buiten komen met 11! pakken wc papier zotter kan niet!
  • Elle Devee

    4 jaar geleden
    En WC papier is de eerste bekommernis? Ik heb toch andere prioriteiten. WC papier kan altijd vervangen worden. Men gebruikte vroeger ook kranten. Maar die kun je niet opeten he. Ik denk dus in de eerste plaats aan een voorraadje eten.
  • Paul Detandt

    4 jaar geleden
    Eén keer hoesten in de Colruyt en er schijten 15 man hun broek vol.
  • Yvan Lissens

    4 jaar geleden
    paola nerozzi: Keukenrol is een slechte vervanger voor toiletpapier. Wc-paper is gemaakt om zo snel mogelijk op te lossen als het papier in contact komt met water. Papier van de keukenrol is gemaakt om zo lang mogelijk sterk te blijven, ook in natte toestand. Als je keukenrolpapier door uw sanitaire riolering jaagt dan maak je heel veel kans om uw afvoer regelmatig te verstoppen.
  • RENE LENAERTS

    4 jaar geleden
    Zolang er kranten zijn kan het desnoods zonder toiletpapier; vroeger was dat de standaardpraktijk.