Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Trump kondigt nationale noodtoestand af: “Alle Amerikanen zullen offers moeten brengen”

De Amerikaanse president Donald Trump heeft vandaag de nationale noodtoestand afgekondigd voor de Verenigde Staten. Op die manier zullen er meer federale middelen vrijgemaakt worden om de verspreiding van het coronavirus aan te pakken. Trump kreeg de voorbije weken in de VS kritiek omwille van zijn veel te trage reactie op de crisis. De Amerikaanse beurzen kregen door de aankondiging meteen een flinke boost.

34 reacties

  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Volgens een artikel in CNN moet je daar betalen voor die test. Kan gaan van enkele hodnerden tot meer dan duizend euro. De helft van de Amerikanen zal zich dus nooit laten testen bij verschijnselen van een verkoudheid of lichte griep.
  • Francois Verhofstadt

    4 jaar geleden
    Alle Amerikanen offers brengen behalve de politiekers en de president
  • Ritha Zathe

    4 jaar geleden
    Michel Van Limbergen : ik geloof hem maar geloof Europa niet, Europa lachte hem in het begin uit met zijn inreisverbod maanden geleden toen het virus de kop op stak. En kijk nu. De belgen kunnen het niet aan. Wat kan een Belg wel aan ? Niet veel, een bende prutsers met een enorm ego.
  • Michael Aerts

    4 jaar geleden
    @ mike bemelmans. Snel en efficiënt? De gouverneur van Washington die wel onmiddelijk reageerde met efficiënte en doordachte acties werd door Trump voor snake uitgemaakt op twitter. Trump is een grote blaaskaak en dat heeft hij nu met glans bewezen.
  • Didi Bellens

    4 jaar geleden
    Behalve hij zeker. Hahaha, en daarbij er was toch niets aan de hand, en het komt allemaal door de Chinezen en de Europeanen. Grappig.
  1. KIJK. Ontvoerde vrouw gered door boodschap op papiertje dat ze door het raam op straat kon gooien

    KIJK. Ontvoerde vrouw gered door boodschap op papiertje dat ze door het raam op straat kon gooien

    In de Franse stad Montpellier is een ontvoerde vrouw teruggevonden dankzij een aandachtig koppel. Het koppel vond een briefje op straat met een duidelijke boodschap: “Ik word vastgehouden. Bel de politie alstublieft.” Doaa en Kévin weten eerst niet wat hen overkomt en twijfelen of het niet om een grap gaat. Het koppel beslist het briefje uiteindelijk toch serieus te nemen en overhandigt het aan een politiepatrouille. Daarop treft de politie op het adres dat op het papiertje staat weldegelijk een ontvoerde vrouw aan. Ze werd ook geslagen door haar partner.
  2. Kat uit Utah kruipt ongemerkt in retourdoos en wordt zes dagen later gevonden in Amazon-pakhuis in Californië

    Kat uit Utah kruipt ongemerkt in retourdoos en wordt zes dagen later gevonden in Ama­zon-pak­huis in Californië

    Maak kennis met Galena, een zesjarig timide huiskatje uit Utah. Je lijkt aan haar snoet te zien dat ze één en ander heeft meegemaakt. En dat is ook zo. Het beestje overleefde zes dagen lang zonder water of eten in een doos, tot ze door een Amazon-medewerkster in een pakhuis nabij Los Angeles, helemaal in Californië, werd gevonden. Bleek dat de poes thuis in een doos was gekropen die haar nietsvermoedende baasjes retour hadden gezonden. Daar zat ze dan, verstopt tussen enkele teruggestuurde schoenen.