Diensthoofd urgentiegeneeskunde van het OLV-ziekenhuis in Aalst, Ignace Demeyer.
Volledig scherm
Diensthoofd urgentiegeneeskunde van het OLV-ziekenhuis in Aalst, Ignace Demeyer. © Terzake

Stormloop op spoeddiensten: “Er is verbale en fysieke agressie en er worden mondmaskers gestolen”

Veel spoeddiensten in ons land worden volgens de Belgische Vereniging van Spoedartsen overspoeld met ongeruste mensen die zich willen laten testen op het coronavirus. En daarbij lopen de gemoederen hoog op. “Het gaat soms gepaard met verbaal en zelfs fysiek geweld”, zegt diensthoofd urgentiegeneeskunde van het OLV-ziekenhuis in Aalst Ignace Demeyer in Terzake.

37 reacties

  • evert heindryckx

    4 jaar geleden
    Als je in “normalere” tijden de mensen geWoon maakt om even spoed binnen te springen voor een scheet en een beet en spoed dan al overloopt, dan moet je niet verwonderd zijn dat spoed nu nog meer overloopt. Ziekenhuis directies redeneren anders: hoe meer patiënten op spoed, hoe meer inkomsten
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Mijn dochter werkt op de spoeddienst en die brengt niets mee, ook geen mondmasker. Ik zou niet weten wie van ons gezin er mee op straat wil komen. En gezinnen met een corona patient die het nodig hebben zullen wel voorzien worden, maar blijkbaar is het zoals de aids epidemie, sommige krijgen een kick door zoveel mogelijk mensen te besmetten. Respect en verantwoordelijkheid dat is wat ontbreekt door de massa die enkel begaan is met ik.
  • Marcel Desmet

    4 jaar geleden
    Hoe meer mensen ze gaan uitsluiten, hoe meer weerstaan en opstand er zal kome. Allemaal te danken aan diegenen die al weken komen vertellen op tv dat het allemaal niet erg is.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    De jonge risico patienten oa diabetes en muco krijgen hetzelfde telefonisch advies, thuis uitzieken, hoe kan de dokter inschatten dat het om een bacteriële infectie gaat of een virus infectie. De dokters volgen het protocol van Maggy Deblock gevolg ze krijgen niet de juiste behandeling en belanden in ziekenhuis. Degene die herie schoppen aan de spoeddiensten toegang verbieden. Een huisarts moet onderscheid maken tussen de luxe klagers en risico patienten en dat doen ze niet.
  • karl van dyck

    4 jaar geleden
    Hij zegt er wel niet bij dat het zijn eigen verplegend personeel is die deze mondmaskers meeneemt. Overheid weet maar al te goed waar ze al weken mee bezig zijn. Angst & Paniek creëren onder de bevolking.