Bart De Wever, Theo Francken en Jan Jambon zijn de populairste politici van Vlaanderen.
Volledig scherm
Bart De Wever, Theo Francken en Jan Jambon zijn de populairste politici van Vlaanderen. © Photo News

Bart De Wever blijft de populairste, Van Grieken komt top 10 binnen

Bart De Wever blijft de populairste politicus van Vlaanderen. De top 3 wordt vervolledigd door partijgenoten Theo Francken en Jan Jambon. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken duikt voor de eerste keer de top 10 binnen. Dat blijkt uit De Grote Peiling van Het Laatste Nieuws, VTM Nieuws, RTL en Le Soir.

38 reacties

  • Leo Duym

    4 jaar geleden
    Als iemands IQ dé maatstaf is, laten we dan niet langer verkiezingen houden maar IQ testen afnemen van wie verkozen wil worden. Vergeet echter niet: in een selectieprocedure is niet de kandidaat met het hoogste IQ automatisch de geschiktste man. En ja, De Wever blijft de populairste, alweer een bewijs dat die test-populair een weergave is van wie het meest in beeld komt.
  • Marcel Willems

    4 jaar geleden
    BDW is wel intelligent maar een goede leider heeft andere eigenschappen nodig ,nl verbinden en niet ruzie stoken en anderen de schuld geven ,Daar is hij de eerste in ,ook de anderen achter hem zijn van dezelfde familie.Zulke peilingen zijn kies propaganda
  • Wilfried Vanden Berg

    4 jaar geleden
    Intelligent is De Wever wel, want telkenmale als hij in de media komt zet hij dat graag in de verf . Soms wel een beetje teveel . Hij pronkt daar graag mee . Maar de populairste ? Daar geloof ik persoonlijk geen woord van . Zulke enquêtes zijn zeer gemakkelijk te manipuleren . Zeker in België . Kijk maar naar De Block enkele jaren geleden . De klucht van de politieke geschiedenis .
  • danny janssens

    4 jaar geleden
    Marcel Wouters ik ga niet ontkennen dat BDW een intelligent man is, probleem is dat hij zijn intelligentie misbruikt en niet ten dienste stelt van de Belgische bevolking Hij is een laf en achterbaks man die alleen maar ruziestookt en de gewone man uitperst ten voordele van zijn rijke vrienden. Waarom wil hij anders premier worden dacht je, hij heeft geld geroken, niet meer niet minder
  • Ronny Ooijen

    4 jaar geleden
    Marcel Wouters, uw o zo intelligente politieker zei dat we 2 jaar zouden afzien en vervolgens de vruchten plukken. Excuseer dat de meeste mensen zich niet geroepen voelen om politici te verheerlijken zoals prille pubers dat bij hun idolen doen. Ook zij moeten nog karakter kweken. Blijkbaar zijn politici die te lui zijn om te werken de beste in uw ogen. Geniet van het hiel likken (eigenlijk 1 metertje hoger).