Russische president Vladimir Poetin
Volledig scherm
Russische president Vladimir Poetin © AP

Hogerhuis Rusland stemt over wijziging grondwet: Poetin zou tot aan dood aan de macht kunnen blijven

Naar verwachting stemt het Russische hogerhuis, de Federatieraad, zaterdag voor de grondwetswijzigingen die het de 67-jarige president Vladimir Poetin mogelijk maken om veel langer aan de macht te blijven. Een limiet op het maximale aantal opeenvolgende ambtstermijnen zal verdwijnen, waardoor hij tot aan zijn dood president zou kunnen blijven.

5 reacties

  • Gunter Verleyen

    4 jaar geleden
    Beste Filip, de linkse media? pro-Amerikaans? dit is fake-news, ik kan me enkel herinneren dat die steeds anti-Amerikaans is, en USA links? zie Bernie Sanders, een beetje sociaal en opkomende voor de werkende Amerikaan die hij een beetje sociale zekerheid wil geven en hij wordt daar als communist versleten...
  • Daan Roos

    4 jaar geleden
    Generaal De Gaule was enorm populair tot hij te oud werd en contact met de bevolking verloor. Men kan niet zonder de goedkeuring van het volk regeren en niets is eeuwig en dat zal ook voor Putin gelden. Intussen is hij nog steeds populair, zelfs bij de meeste communisten.
  • Luc Lepoudre

    4 jaar geleden
    De man is erg bekwaam, maar ook het bewijs dat een autocratisch geleide natie het soms beter doet dan een democratische, afhankelijk van cultuur en volksaard.
  • Filip Desmedt

    4 jaar geleden
    Terecht , Poetin is een top diplomaat , een politieker van het hoogste niveau waar vele Europese graai politiekers véél kunnen van leren !! Rusland is niet de boeman , maar wel Amerika !! De Russen zijn niet die kwade mensen , maar vriendelijke openstaande mensen met het hart op de juiste plaats , maar de linkse media volgt het vuile Amerika , het valse linkse USA , dat overal zich gaat moeien en oorlog gaat voeren !!
  • Paul De Mol

    4 jaar geleden
    Zou,ja. Merkel zou ook tot aan haar dood bondskanselier kunnen blijven. Boris Johnson zou ook tot aan zijn dood kunnen blijven. En Wilmès (wie?) ook. Na de val van de USSR hebben de VS hun stempel gedrukt op de nieuwe Russische grondwet. Vandaar die twee termijnen. Maar nu is duidelijk geworden dat dat niet werkt voor Rusland, waar de bevolking massaal wil dat Poetin nog wat langer blijft. Maar onze media vertellen weer alleen de visie van de door de VS gestuurde oppositie.