Plofkraak bij bpost: daders konden niets buitmaken

Het kantoor van bpost op de Gravin Elisabethlaan in Hoogstraten heeft vrijdagnacht ongewenst bezoek gekregen. Onbekenden pleegden omstreeks 4u een plofkraak op de geldautomaat in het kantoor. Ze slaagden er niet in om geld uit de automaat te stelen.

bvdl

Volgens Barbara Van Speybroeck, woordvoerster van bpost, hebben de daders niets buit kunnen maken. “De automaat bevond zich in een afzonderlijke ruimte, apart van het eigenlijke postkantoor”, legt Barbara Van Speybroeck uit. “De geldautomaat zelf is zwaar beschadigd, maar er is niets gestolen. Het lokaal waar de automaat stond, blijft voorlopig afgesloten. Het postkantoor zelf is bereikbaar via een andere ingang. Afhankelijk van het herstellen van de elektriciteit en de computers kunnen we het postkantoor maandagochtend weer openen. Het is voorlopig niet mogelijk om cash geld af te halen. Andere transacties, zoals het afhalen van pakjes of aangetekende zendingen, zijn wel mogelijk.”

Door de coronamaatregelen is het kantoor sowieso niet open vandaag. De postbodes konden vanochtend voor de uitreiking van de kranten wel hun werk doen.

Opgeschrikt door knal

Een overbuur is zaterdag om 3.45u opgeschikt door een knal. “Ik dacht dat er een vliegtuig door de geluidsmuur was gevlogen “, zegt de man. “Toen ik vooraan aan het raam ging kijken zag ik lichten bewegen in de ruimte van de Bancontact-automaat. Meteen erna zag ik twee mannen met lichten op hun hoofden naar buiten stappen. Ze stapten naar een auto die klaarstond met een chauffeur. De auto is met gedoofde lichten in de richting van het centrum gereden. Ik heb de nummerplaat niet kunnen zien. En ik had ook niet de indruk dat de daders iets mee naar buiten hadden genomen. Vanochtend ben ik even gaan kijken aan het kantoor. Er is eigenlijk enkel schade aan de geldautomaat zelf.”

Het is niet de eerste keer dat ramkrakers het postkantoor viseren. In juli 2017 probeerde dieven de geldautomaat met een koevoet open te breken. Er was toen veel schade, maar geen buit.

© bvdl

© bvdl

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER