Plofkraak op Bpost-kantoor in Hoogstraten

© bvdl

In Hoogstraten is er vrijdagnacht een plofkraak uitgevoerd op een geldautomaat in een kantoor van Bpost. Dat bevestigt de lokale politie Noorderkempen. Er is vooral schade aan de geldautomaat zelf, de daders konden geen buit maken.

jvh, cel

De plofkraak gebeurde rond 4 uur vrijdagnacht in een Bpost-kantoor op de Gravin Elisabethlaan in Hoogstraten. Een geldautomaat in het kantoor werd geviseerd en liep schade op. Er konden geen daders gevat worden. Het labo en ontmijningsdienst DOVO kwamen ter plaatse. Het verdere onderzoek is in handen van de federale gerechtelijke politie.

“De daders hebben geen buit kunnen maken”, zegt Barabara Van Speybroeck, woordvoerster van De Post. Waarom wil Bpost niet verduidelijken. “Ondertussen is alle aanwezige geld al uit het kantoor al weggehaald”, klinkt het.

“Het kantoor was dit weekend sowieso gesloten door de opgelegde maatregelen rond de corona-epidemie”, zegt Van Speybroeck. “De opruimwerken zijn meteen gestart. We hopen dat het kantoor maandag open kan, zodat mensen er verzendingen kunnen afgeven. Geld afhalen zal allicht niet mogelijk zijn.”

© bvdl

© bvl

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen