© BELGA

Scheldeprijs vreest ook voor afgelasting: “Gezond verstand en actualiteit zegt dat de koers niet zal doorgaan”

De kans dat er op woensdag 8 april een 108e Scheldeprijs komt is klein. Organisator Jack Vissers zegt nog geen beslissing hieromtrent genomen te hebben maar vreest dat de mogelijkheid zeer, maar dan ook zeer klein is dat er gekoerst wordt tussen Terneuzen en Schoten. Vorig jaar won de Nederlander Fabio Jakobsen de Scheldeprijs.

“Of we gaan koersen op 8 april, dat is de vraag van 1 miljoen”, begon Vissers. “Ik denk dat het gezond verstand en de actualiteit zegt dat onze koers niet zal kunnen doorgaan. Er is daaromtrent wel nog geen beslissing genomen. We wachten af. Samen met onze koepelorganisatie Flanders Classics kijken wij uit wat de overheid gaat bepalen. Uiteraard gaan wij ons ook toespitsen op het maatschappelijk belang. Een wielerwedstrijd is voor velen belangrijk, maar er zijn nu veel dingen die veel belangrijker zijn. Misschien is het wel niet verantwoord om dan enkele duizenden mensen te laten samentroepen in Schoten of langs het parcours. Vanuit het hart zeg ik dat we niet gaan organiseren.”

“Als zelfs de Ronde van Italië niet zal plaats hebben, denk ik dat de Vlaamse wielerklassiekers ook niet zullen verreden worden”, vervolgde Vissers. “Uitkijken naar een nieuwe datum is een andere vraag. Destijds wordt de Scheldeprijs ook nog georganiseerd in de maand september, met de kermis in Schoten in die periode, maar het zal dan drummen worden op de kalender. Er staan reeds wedstrijden gepland en ook het WK komt er dan aan. Dat probleem stelt zich echter later, als we eenmaal zeker zijn of we al dan niet een Scheldeprijs hebben op woensdag 8 april.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer