© BELGA

Maandag wellicht definitieve beslissing over de Ronde van Vlaanderen

De kans dat er op zondag 5 april geen hoogmis komt van het wielrennen in Vlaanderen, is bijzonder groot. De coronamaatregelen die de regering genomen heeft, lopen tot 3 april. De Ronde van Vlaanderen (WorldTour) staat geprogrammeerd op 5 april, twee dagen later dus. Het wordt dus wel echt kort dag om zo’n evenement dan te organiseren.

LEES OOK.Voor het eerst in 100 jaar geen Ronde van Vlaanderen: Flanders Classics legt zich neer bij afgelasting, nieuwe datum geen sinecure

“De beslissing of de Ronde van Vlaanderen al dan niet zal georganiseerd worden hangt eigenlijk niet van ons af”, legde Tomas Van Den Spiegel, CEO van Flanders Classics, uit. “Die bevoegdheid ligt bij de overheid. Dat maakte minister Weyts al eerder bekend. Meer kan ik ook niet zeggen. Wellicht zal er na het weekend een definitief uitsluitsel volgen. Er zijn nu wel belangrijkere dingen dan koers. Afwachten is het devies.”

Kan de Ronde van Vlaanderen dan schuiven qua datum en later op het seizoen alsnog plaats hebben? “Ik denk niet dat dit realistisch is”, reageerde Van Den Spiegel. “De kalender zit eivol. We wachten eerst een definitieve beslissing af, maar ik vrees dat we dit jaar geen Ronde van Vlaanderen zullen beleven. Er lopen maatregelen tot vrijdag 3 april, twee dagen later staat onze 104e editie op de agenda. Ik denk dat een afgelasting in die optiek onafwendbaar is, maar nogmaals: dat is niet aan ons om te beslissen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wielrennen