Archieffoto van het cruiseschip Costa Favolosa.
Volledig scherm
Archieffoto van het cruiseschip Costa Favolosa. © AFP

Ook Belgen aan boord van ‘corona-cruiseschip’ in Caraïben

Twee passagiers van het cruiseschip Costa Favolosa hebben positief getest op het coronavirus. Dat melden de gezondheidsautoriteiten op Martinique, een Frans overzees departement in de Caraïben. Aan boord bevindt zich ook een onbekend aantal Belgen.

5 reacties

  • Gerry De Winter

    4 jaar geleden
    Wij hebben met z'n allen schrik gehad, wisten niet dat het op het schip aanwezig was.En Kellly Verlinden compassie hoeft je niet te hebben. We zijn voorlopig gezond. Ik hoop dat nooit meer mee te maken.
  • Daphné Van den Driessche

    4 jaar geleden
    Ik denk dat de toeristen die in quarantaine zitten op het cruiseschip wel degelijk een moeilijke keuze genomen hebben. Die reis hadden ze al maanden geleden geboekt en zolang de autoriteiten het toelaten en de annulatieverzekering hun geld niet terugbetaald gaat een persoon nog altijd op reis. En daarnaas zit dat cruiseschip nog eens vol met bemanningsleden die maandenlang weg zijn van huis, en die zullen niet ‘ gewoon hun goesting doen’.
  • Kelly Verlinden

    4 jaar geleden
    Dat betekent dat ze enkele weken geleden bewust ingescheept zijn terwijl ze wisten dat het virus rondging op cruiseschepen. Moeten we hier nu echt compassie mee hebben.
  • Jaak Casteleyn

    4 jaar geleden
    Cruiseschepen, haarden van ziektes, allemaal opeengepakte mensen.
  • Jochen Steegmans

    4 jaar geleden
    Er zijn 2 passagiers afgegaan en twee bemanningsleden.