Arbeidseconoom Stijn Baert. Niet in Wallonië, zoals deze foto misschien doet vermoeden. Maar wel in zijn vertrouwde Gent.  "Ik functioneer het best in mijn klassieke omgeving, midden de mensen in wie ik vertrouwen heb."
Volledig scherm
PREMIUM
Arbeidseconoom Stijn Baert. Niet in Wallonië, zoals deze foto misschien doet vermoeden. Maar wel in zijn vertrouwde Gent. "Ik functioneer het best in mijn klassieke omgeving, midden de mensen in wie ik vertrouwen heb." © Joel Hoylaerts/Photo News

Arbeidseconoom Stijn Baert: “De bedoeling van de mens is om gelukkig te zijn”

Een mooi en smaakvol ingericht voormalig rendez-vous hotelletje in een gezellige Gentse buurt. Daar huist arbeidseconoom Stijn Baert (°14 oktober 1983). Geen paleis weliswaar. Maar een mens stelt zijn ambities bij naarmate de jaren vorderen. De tijd dat hij “koning” wilde worden, ligt al even achter hem. Baert werd uiteindelijk arbeidseconoom. Veel gevraagd in de media om zijn brede expertise. Op dat vlak moet hij tegenwoordig nog enkel enkel God — of beter, zijn plaatsvervanger op aarde Rik Torfs — laten voorgaan. Invloedrijk is hij ook. Toen de liberalen lazen wat hij schreef over de nota-Magnette was er voor de meesten geen sprake meer van paars-groen. Nu luidt hij de alarmklok over ons oplopend begrotingstekort. En houdt tegelijk een pleidooi voor het streven naar echt geluk. 

6 reacties

  • daan aerts

    4 jaar geleden
    De mensen kunnen super gelukkig zijn maar de politiek doet daar alles aan dat zo iets nooit zal echt gebeuren.
  • goethals michel goethals

    4 jaar geleden
    de bedoeling is om in het leven gelukkig te zijn.....maar niet tegen eeniedere prijs....eer bestaat nog
  • peter verbruggen

    4 jaar geleden
    die weet niet wat armoede inhoudt .. die denkt dat hij alles weet, maar heeft geen besef van de realiteit. enkel de cijfers tellen voor hem en blijkbaar dat hij gelukkig is ... gelukkig om in de belangstelling te staan en mensen nog meer in de armoede te duwen met zijn voorstellen . hij is vastbenoemd en zal nooit ontslagen worden . dat is zijn geluk
  • Ramon Simon

    4 jaar geleden
    Dit is toch iemand die enkel economisch kan denken. De geluk zal wel over zichzelf gaan want economie kort voor geluk. Zijn economishe ideeën zijn klassiek en sommigen zelfs achterhaalt. Velen zouden armer worden en ongelukkiger als we deze man volgen.
  • Katia Mistianes

    4 jaar geleden
    Dank u, Stijn Baert. Dat hadden we nodig: de blijde boodschap! Hier op aarde zo gelukkig mogelijk zijn. Is moeilijker dan je denkt. Uitdagingen zijn eigenlijk uitnodigingen, zoals een schaakspel. Je moet ze aannemen en er plezier aan beleven, maar op de juiste manier: er niet aan ten ondergaan. Werken hoort bij het leven zoals eten, drinken en slapen. 4u per dag werken, is genoeg. Meer moet dat niet zijn. De economie moet herdacht worden: werken is allang niet meer survival of the fittest.