PVDA-voorzitter Peter Mertens.
Volledig scherm
PVDA-voorzitter Peter Mertens. © Photo News

PVDA wil niet-noodzakelijke productie lamleggen: “Gezondheid primeert op economische belangen”

BinnenlandPVDA-voorzitter Peter Mertens pleit zondag voor het tijdelijk stilleggen van de niet-noodzakelijke productie: "Voor mij is het duidelijk. Gezondheid moet primeren op economische belangen. De veiligheid en de gezondheid van de werkende klasse moeten centraal staan."

47 reacties

  • Noella Vancompernolle

    4 jaar geleden
    Frankrijk: De elektriciteits- en waterfactuur wordt tijdelijk opgeschort, net als de huishuur. Een staatsgarantiefonds van 300 miljard euro wordt gecreëerd om het inkomensverlies voor Franse werknemers te compenseren. Macron is lid van de PVDA?
  • Nico Herbots

    4 jaar geleden
    Het komt van PvdA, dus het is belachelijk. Rechts heeft altijd veel moeite gehad met het accepteren van zinnige voorstellen van links. Geen nood vrienden, speciaal voor jullie citeer ik even Bart De Wever Zelve: "Je moet draconisch ingrijpen als de tijd rijp is. Eerlijk gezegd zie ik ons daar recht op af gaan. Bij een lockdown wordt alles stilgelegd wat niet essentieel is." Voor de slimmeriken op dit forum, dat is dus copy paste van wat Mertens zegt. Maar dan uit rechtse hoek. Joepie!
  • Chantal Sarens

    4 jaar geleden
    En wat met de mensen die gewoon huren want laat nu net dat de kwetsbare groepen zijn die geen financiële back up hebben, leningen uitstel maar huishuur wel waar is dan daar de logica of gaat PvdA die dan vergoeden?
  • Frank Vekemans

    4 jaar geleden
    en iedereen krijgt dan zijn loon dan van hem betaald uit de partijkas van de PVDA
  • jan boden

    4 jaar geleden
    Ze kunnen alvast met zichzelf beginnen. Hun productie is niet alleen niet-noodzakelijk maar tevens ongewenst.