Brussels Airport, in Zaventem.
Volledig scherm
Brussels Airport, in Zaventem. © BELGA

Vlaamse toeristische sector stevent af op verlies van 1,8 miljard euro

CoronacrisisAls de maatregelen rond de coronacrisis een maand van kracht blijven, dan stevent de toeristische sector in Vlaanderen af op een verlies van 1,8 miljard euro. Als het twee maanden duurt, kan dat oplopen tot 3,5 miljard euro. Dat heeft Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) gezegd in ‘De Zevende Dag’ op Eén.

3 reacties

  • Ronny Biesen

    4 jaar geleden
    En wat verliezen de gezinnen? Sterfgevallen, begrafenisonkosten, ziekenhuis kosten, enz...? Steun is er weer voor bedrijven en horeca. De rest kan het weer alleen opklaren!!
  • Etienne Callebout

    4 jaar geleden
    Bij deze vraag ik mij af of morgen de beurzen open gaan ,met een crash tot gevolg dat niet na te spreken is .In dien van wel dan is er wel iets duidelijk dat dit van hogerhand reeds is bepaald en dat het gewone volk Moet dgedecimeerd worden zowel op gezondheid als op menselijk vlak .
  • Peter Bosmans

    4 jaar geleden
    't is mooi dat allemaal te becijferen maar moet dit steeds in de krant komen. Het zal gewoon zwaar zijn voor iedereen en kosten aan iedereen. Bedrijven zullen geholpen worden maar steunmaatregelen zomaar vooraf beloven hoeft niet. Je steunt wat nodig is, via het sociale vangnet of via andere middelen, maar enkel wat nodig is en een zo kort mogelijke termijn. Als alles goed gaat hoor je ze niet maar je ziet wel met wat ze rondrijden en wat ze vergooien aan pure luxe.