IOC-voorzitter Thomas Bach. © AFP

IOC houdt dinsdag telefonische conferentie over Olympische Spelen

Thomas Bach, de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), houdt dinsdag, op minder dan vijf maanden voor de start van de Olympische Spelen in Tokio, om 13u ‘s middags een telefonische conferentie met verschillende internationale federaties. Het doel van het IOC is 'de bonden te informeren omtrent de situatie, net zoals de nationale olympische comités en de atleten', bevestigde een bron dichtbij het IOC.

Het IOC zal de verschillende acties uit de doeken doen en de bonden de kans geven om vragen te stellen. Het wil de komende maanden op regelmatige basis in dialoog gaan met de verschillende olympische partners.

De voorbije dagen werden nagenoeg alle grote sportevenementen ter wereld afgelast omwille van het nieuwe coronavirus. De Japanse eerste minister Shinzo Abe beloofde vrijdag nog in juli, zoals voorzien, de Olympische Spelen te zullen verwelkomen in Tokio.

Ook IOC-voorzitter Thomas Bach sprak nog niet over een afgelasting van de Spelen. Hij gaf al aan de aanbevelingen van de Wereldgezondheidsfederatie (WHO) te zullen volgen. Bach verklaarde wel al dat de vele uitgestelde olympische kwalificatietoernooien zijn organisatie voor 'serieuze problemen stellen'. Die toernooien zullen dinsdag ongetwijfeld het hoofdpunt zijn van de vergadering.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer