© eva

Gemeentelijke dienstverlening wordt beperkt door corona-pandemie

Aansluitend op de algemene nationale maatregelen heeft het gemeentebestuur een aantal extra maatregelen getroffen in verband met de gemeentelijke dienstverlening om de besmetting door het coronavirus tot een minimum te herleiden.

eva01

De gemeentelijke diensten in het gemeentehuis blijven open, maar het is raadzaam om vooraf even telefonisch contact op te nemen met 089-730730 om te overleggen of een bezoek werkelijk nodig is. Ook de technische dienst en het recyclagepark blijven open.

Bij het OCMW kan men terecht voor individuele dringende hulpvragen. Ook hier is het raadzaam vooraf een telefoontje te doen op 089-730060. De seniorenloketten en dienst persioenen zijn gesloten. Het dienstcentrum en de buurthuizen blijven dicht. Er zijn dus geen activiteiten en ook geen warme maaltijden.

De wekelijkse dinsdagmarkt gaat niet door.

Het Vrijetijdsinfopunt, cultureel centrum en tennishallen Aan de Engelse Hof zijn gesloten. Ook de gemeentelijke sporthallen blijven dicht. Al de gemeentelijke activiteiten in de sport- en culturele infrastructuur worden tot en met zondag 19 april geschrapt.

De gemeentelijke academie voor Muziek en Woord in Gellik blijft net als alle andere onderwijsinstellingen gesloten.

De spelotheek, dienst cultureel erfgoed en bibliotheek zijn ook gesloten. Boeken kunnen wel via het inleverluik terug ingeleverd worden.

De kinderopvang Het Blommeke en Villa Kakelbont blijven open.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer