Voetbalclubs geven elkaar toch partij… via vier op een rij op Twitter

Geen voetbal in het weekend en hele dagen binnen zitten, wat doe je dan als voetbalclub? Enkele Engelse en Duitse clubs vonden het antwoord en daagden elkaar uit tot spelletjes vier op een rij en boter-kaas-en-eieren op Twitter. Tot groot jolijt van de fans die vrolijk voor hun favoriete team begonnen supporteren. Zeker toen de voetbalcommentaar volgde: “Een geweldige save! We pakken ze op de counter!”

Wim Conings

Het was de Engelse eersteklasser Southampton die zaterdagmiddag besloot dat hun wedstrijd tegen Norwich toch kon doorgaan. Althans: op Twitter. De Premier League-club deelde een foto van een veldje boter-kaas-en-eieren, en daagde Norwich uit… waarop geen reactie volgde. “We houden het hoofd koel ondanks tijdrekken van de tegenstander”, konden ze er bij Southampton wel mee lachen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Om even later nog eens te tweeten: “Half-time. Eerlijk, er is maar één team hier dat er écht een wedstrijd van probeert te maken.” Uiteindelijk schoot Manchester City te hulp en speelden de twee teams - althans, hun Twitteraccounts - een gesmaakt spelletje boter-kaas-en-eieren dat eindigde zonder winnaar.

Zaterdagavond tilden het Engelse Hull City en de Duitsers van Bayer Leverkusen het naar een nog hoger niveau voor een spelletje vier op rij. Met elke zet voorzien van het nodige commentaar - “aanval via de linkerflank!” - en Hull City dat de uiteindelijke overwinning vierde alsof het de Champions League gewonnen had. Compleet met ‘persconferentie van de coach’.

“Ik ben ontzettend tevreden met het resultaat. We moeten Bayer Leverkusen respect geven omdat ze zo scherp verdedigen, maar onze jongens bleven gaan en kregen uiteindelijk toch het resultaat dat ze verdienden.” De triomfantelijke tweet van Hull City over hun “geweldige Europese avond” kreeg intussen al meer dan 20.000 likes.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.