Sporttas met mogelijk menselijke resten uit Kattendijkdok gehaald, moordonderzoek gestart

Het Antwerpse parket heeft een moordonderzoek geopend naar de lugubere vondst die een schipper zondag deed in het Kattendijkdok. In een grote zwarte tas die was komen bovendrijven, bleken menselijke lichaamsdelen te zitten.

VDAA, SARE

Het was schipper Jan Vandenborne, de verantwoordelijke van zeilschip De Rupel, die een grote, drijvende tas had opgemerkt in het water van het dok. “Ik vermoed dat het ongeveer 15u was, toen we het zeilschip van de ene ligplaats naar een andere ligplaats brachten”, aldus Vandenborne. “Op ongeveer vijf meter van de wal zagen we een grote zwarte tas drijven. Het was een soort weekendtas, die heel strak gespannen stond. Omdat we het een vreemde situatie vonden, zijn we teruggevaren tot bij de zak. We hebben er in gepord met een bezemsteel, maar de zak bleek heel hard en heel zwaar. Er was geen beweging in te krijgen, wat er op wijst dat het zwaartepunt heel diep in het water lag. Ik heb dan maar de stadshavendienst verwittigd, die op zijn beurt de politie heeft opgeroepen.”

© koen fasseur

Verzwaarde zak

De politie schakelde de brandweerzone Antwerpen in, die met een duikploeg ter plaatse kwam. “De brandweer heeft de drijvende tas uit het water gehaald, en had al snel in de gaten dat het niet pluis was”, aldus schipper Vandenborne. “De zak bleek te zijn verzwaard met van die zware blokken die gebruikt worden om hekwerken in te plaatsen. Zoiets doe je niet als je slachtafval dumpt, hé.”

Politiewoordvoerder Wouter Bruyns bevestigde de lugubere vondst. “Onderzoek zal moeten uitwijzen wat er precies in de tas zat”, aldus de politiewoordvoerder. “Maar er zijn aanwijzingen dat het om menselijke resten gaat.”

Gerechterlijk onderzoek geopend

Bij het Antwerpse parket bevestigt men dat er een gerechtelijke onderzoek werd gevorderd wegens moord. Het parket en de onderzoeksrechters stapten in de loop van de avond ter plaatse af aan het Droogdokkeneiland, waar de tas aan wal werd gebracht. Over de inhoud van de tas zal het parket ten vroegste vandaag communiceren. “Het onderzoek is in volle gang”

© koen fasseur

© koen fasseur

© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER