Nederlands minister van Volksgezondheid Bruno Bruins  en minister van Onderwijs Arie Slob tijdens een persconferentie over aanvullende maatregelen in verband met het coronavirus. Alle scholen en de kinderopvang, horeca en sportclubs gaan van maandag 16 maart tot en met 6 april dicht.
Volledig scherm
Nederlands minister van Volksgezondheid Bruno Bruins en minister van Onderwijs Arie Slob tijdens een persconferentie over aanvullende maatregelen in verband met het coronavirus. Alle scholen en de kinderopvang, horeca en sportclubs gaan van maandag 16 maart tot en met 6 april dicht. © ANP

Nederland sluit kinderopvang en scholen vanaf maandag tot en met 6 april, ook horeca moet dicht

coronavirusAlle scholen en de kinderopvang in Nederland gaan van maandag tot en met 6 april dicht. Wel wordt opvang geregeld voor kinderen van mensen die in cruciale sectoren werken, bijvoorbeeld in de gezondheidszorg of bij hulpdiensten. Dat heeft minister van Onderwijs Arie Slob bekendgemaakt. Ook alle horeca in Nederland gaat dicht tot en met 6 april. 

6 reacties

  • lode wijk

    4 jaar geleden
    Overal kunnen ze de scholen sluiten, en ook de kinderopvang, hier in Belgie durft men niet omdat verplegend personeel zou thuis blijven voor de kinderen, en hoe doen ze dat dan in Nederland, 1 van de twee zal gelijk hebben ik hoop oprecht dat Belgie voor de zoveelste keer de bal niet zal misgeslagen hebben.
  • Hubert Wouters

    4 jaar geleden
    Zeer positief vanwege de Nederlandse overheid. Zij die hun zo noodzakelijke dagelijkse pintjes willen drinken zullen dat thuis moeten doen.
  • Ingrid Charlier

    4 jaar geleden
    Ze hebben het dan toch ook eindelijk begrepen in Nederland.
  • Paul Philippaerts

    4 jaar geleden
    Maar goed dat de maatregelen niet gelijktijdig zijn ingevoerd. Nu konden de belgen nog even de grens over, om daar snel nog wat hollandse corona binnen te halen. Niet slim van de belgen en niet slim van de besluitnemers om zomaar op hun eentje maatregelen te nemen. Gelukkig doen de hollanders nu toch mee.
  • lars vandenberge

    4 jaar geleden
    Horeca zou dicht gaan als reactie op de Belgische corona toerisme van zaterdag. Wat een drogreden. Scholen zouden dicht gaan omdat er zogezegd te weinig personeel is niet om verspreiding tegen te gaan. Wat een uitleg.
  1. "Hij is afgeslacht. Het is barbaars”: Philippe (22) doodgeslagen door tieners (14 en 15) vlak bij Belgische grens
    12

    "Hij is afgeslacht. Het is barbaars”: Philippe (22) doodgesla­gen door tieners (14 en 15) vlak bij Belgische grens

    De Franse jongeman (22) liep naar huis in Groot-Sinten (oftewel Grand-Synthe), niet ver van de Belgische grens, toen hij in de nacht van 15 op 16 april brutaal werd aangevallen en doodgeslagen. Philippe werd bewusteloos achtergelaten in een grote plas bloed op de parking van een Carrefour Contact. Twee minderjarigen van 14 en 15 jaar zitten momenteel in voorlopige hechtenis. Een derde aanvaller is nog voortvluchtig. “Het is echt onmenselijk, ze lieten hem lijden en sterven”, vertelde Kelvyn, de broer van het slachtoffer.
  2. Jarenlang was hij politie altijd nét een stap voor, nu is ‘Most Wanted’ drugsbaron Tom Michielsen (48) aangehouden in Berlijn: “Groothandelaar van coke”
    PREMIUM
    UPDATE
    7

    Jarenlang was hij politie altijd nét een stap voor, nu is ‘Most Wanted’ drugsbaron Tom Michielsen (48) aangehou­den in Berlijn: “Groothan­de­laar van coke”

    “Hij dwong de opsporingsdiensten tot het uiterste.” Maar nu lijkt het geluk van de 48-jarige drugsbaron Tom Michielsen uit Hoevenen (Stabroek) op. De man werd donderdag in Berlijn aangehouden. Hij moet in ons land nog een celstraf van acht jaar uitzitten. In Nederland wacht hem nog een celstraf van 11 jaar voor handel in cocaïne, heroïne en witwassen. En dan heeft hij al zeven jaar cel achter de rug in Dubai voor de ‘invoer van potten en pannen.’ Of zo beweert hij tenminste.
    Antwerpen, Stabroek