De Wever vindt het ‘gejuich’ van de andere partijvoorzitters “volledig misplaatst".
Volledig scherm
De Wever vindt het ‘gejuich’ van de andere partijvoorzitters “volledig misplaatst". © Photo News

De Wever haalt zwaar uit naar ‘juichende voorzitters’: “Volledig misplaatst” en “triest schouwspel”

Volgens N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft zijn PS-collega Paul Magnette woordbreuk gepleegd door eerst akkoord te gaan met een volwaardige noodregering met daarin N-VA en PS, om die piste later toch af te schieten, daarbij gesteund door de groene partijen. Een beperkte ploeg met tien ministers, vijf langs elke kant van de taalgrens, zou het coronavirus beter hebben kunnen aanpakken dan de minderheidsregering die er nu is, aldus De Wever vanmorgen.

354 reacties

  • Ronny Ooijen

    4 jaar geleden
    vanaeken jokke, was u dan ook zo met verstomming geslagen toen BDW dan toch met de socialisten in antwerpen in bed kroop? Hij zei ze nooit meer te willen zien. Zal volgens u Magnette ervoor zorgen dat het confederalisme ingevoerd wordt? Dat moet in uw ogen dan wel een prima vent zijn. Uw afgod lukt het niet. Wie zei ook alweer dat het belang van de partij boven alles gaat? Bourgeois van N(V)-Blabla!
  • Danny Weckhuyzen

    4 jaar geleden
    Voor mij is het meer dan duidelijk; wij moeten terug naar 1 enkele regering en de rest moet ophoepelen; denk eraan als je volgende keer gaat stemmen; slechts 2, partijen willen hier naartoe en dat is het BUB en PVDA; de rest blijven zakkenvullers en postjespakkers
  • Diane Bernaerts

    4 jaar geleden
    BDW is waarschijnlijk bang dat deze crisis de Belgen gaat verbinden, terwijl hij ZO zijn best heeft gedaan om ons tegen elkaar op te zetten!
  • vanaeken jokke

    4 jaar geleden
    Jan Peeters het is heel duidelijk geworden wat Waalse politiekers vinden van België.De partijen en de postjes gaan boven alles als Carl Devos(links) al over een schandaal praat wat de Waalse politiekers opvoerde is het ver gekomen.De SPA voorzitter was met verstomming geslagen over de bochten die MR en PS maakten en ecolo erbij betrokken om hun veto te stellen.Als er dit jaar verkiezingen komen zal het Magnette zijn die er voor zorgde dat confederalisme zal ingevoerd worden anders is het 2024.
  • Wim Nuyttens

    4 jaar geleden
    En dank zij wie zitten we zonder regering? Wie heeft er de stekker uitgetrokken?? En eerlijk gezegd verdienen de Belgen niet beter, want door hun gemakzucht, laksheid en hun egoïsme verdienen ze al die zakkenvullende en partijbelang vooropstellende politiekers. Leve de revolutie!!