Kaap van duizend bevestigde coronabesmettingen gerond in België, vijfde persoon overleden

© Photo News

Er zijn in België 172 nieuwe besmettingen van coronavirus vastgesteld. Dat hebben Steven Van Gucht en Emmanuel André van het Wetenschappelijk Comité voor het coronavirus gezegd op een persconferentie. De teller staat daarmee op 1.058 bevestigde coronabesmettingen. Er is ook een vijfde overlijden vastgesteld. Het gaat om een 88-jarige persoon, melden de interfederale woordvoerders.

rahe

LEES OOK. LIVE CORONAVIRUS. Volg de laatste ontwikkelingen op de voet

In het netwerk van laboratoria werden zondag meer dan 1.279 stalen getest, waarvan 172 positief bleken op Covid-19. Iets meer dan 13 procent van de testen was positief. Het gaat om 17 patiënten in Brussel, 80 patiënten in Vlaanderen en 68 patiënten in Wallonië. Er is geen informatie over de woonplaats van de zeven anderen.

Van de coronapatiënten in ons land worden er 252 gehospitaliseerd, daarvan liggen er 53 op intensieve zorgen en 31 van hen wordend beademd. Een vijfde persoon is nu ook overleden aan het coronavirus.

“Heel ernstige gevallen in het ziekenhuis zijn meestal bejaarden. Dat tonen de sterfgevallen ook. Maar jongere mensen kunnen ook in het hospitaal terecht komen, al genezen zij meestal. Over karakteristieken zoals leeftijd van de patiënten of onderliggende aandoeningen hebben we nog niet voldoende informatie”, vertelt interfederaal woordvoerder Van Gucht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen