Andrea De Win, Marleen van Loo en Vera Van der Veken stikken mondmaskers in het AZ Sint-Maarten in Mechelen.
Volledig scherm
Andrea De Win, Marleen van Loo en Vera Van der Veken stikken mondmaskers in het AZ Sint-Maarten in Mechelen. © Wannes Vansina

Heeft het zin om een zelfgemaakt mondmasker te dragen?

coronavirusEr dreigt een groot tekort aan mondmaskers. In de apotheken zijn de voorraden al meer dan een maand uitverkocht, en ook ziekenhuizen en artsen dreigen zonder te vallen. Een eerste levering van 300.000 mondmaskers komt vanavond aan in ons land, maar op de rest van de vijf miljoen bestelde maskers is het wachten tot het einde van de week. Daarom nemen verschillende mensen het heft in eigen handen en starten zelf met het maken van mondmaskers. Hoe ga je best aan het werk, en hebben zulke zelfgemaakte maskers wel nut? 

5 reacties

  • danny verbeeck

    4 jaar geleden
    Conclusie ; overbetaalde beleidsmakers kunnen de bevolking niet beschermen !! ??Indien je de bevolking niet kan beschermen tegen de dood , ben je niet degene waar het volk heeft op gestemd .
  • Giovanni Brusca

    4 jaar geleden
    Alles helpt niet, maar zijn wel de dingen die mensen doen, bezorg dan elke burger een mondmasker en beschermende bril en stop met al de rest af te breken, de mensen behelpen zich met wat voor handen is!
  • Bruno Draulans

    4 jaar geleden
    Al zou het niet veel helpen. deze mensen zorgen alvast dat ze nuttig bezig zijn.
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    beter iets dan niks, zeker ? Handgel kan je heel gemakkelijk zelf maken en mondmaskers ook.
  • Patrick Mechels

    4 jaar geleden
    Met politieke woorden kan je ook zeggen; heeft het zin om er geen te dragen of heeft het geen zin om er een te dragen. Één is altijd beter dan geen.