Een beeld van drie dagen geleden uit de Colruyt-winkel van Oudergem.
Volledig scherm
Een beeld van drie dagen geleden uit de Colruyt-winkel van Oudergem. © Photo News

Vakbonden vragen meer bescherming voor winkelpersoneel: “Onze werknemers staan mee in de vuurlinie”

De vakbonden willen maatregelen om het personeel in de winkels te beschermen tegen het coronavirus. ACV Puls stelt voor om een middagsluiting in te voeren om de bevoorrading te waarborgen. Om 18 uur is er overleg met sectorfederatie Comeos.

8 reacties

  • Peter Dewilde

    4 jaar geleden
    Online boodschappen bestellen en dan afhalen zoals in vele winkels al is verminderd het contact toch voor een groot deel
  • Klara Popelin

    4 jaar geleden
    Schande hoe grootwarenhuizen met hun personeel omgaat. Ketens zoals Colruyt hebben gemakkelijk een dubbele omzet. Ze gooien hun personeel ten prooi van het coronamonster. Geen mondmaskers ,te weinig voorraad voor Handontsmetting te weinig tijd voor handhygiëne.. Men moet daar zowiezo al keihard werken ,nu ligt het tempo nog hoger. Komt daar die enorme massa ,hysterische ,hongerige klanten nog bij. Beperking van het aantal klanten die binnen mogen.
  • van roy jozef

    4 jaar geleden
    Er zijn nog winkels waar met geld wordt betaald, dat snap je niet. .
  • Davy patteet

    4 jaar geleden
    Tzijn de ceo's en hoog geleerde en dik betaalde die thuis kunne werke, Tzijn de verzorgers verpleegkundige winkelbediendes enz die nu onderbetaald zijn en die nu het land en de economie wel draaiende houden, dank u België mijn vaderland!
  • Peter - Leen Van Osselaer - Beniers

    4 jaar geleden
    Meer personeel in afhaalpunten inschakelen is dat geen mogelijkheid ? Korter contact met personeel?