ShutterStock/PN
Volledig scherm
© ShutterStock/PN

Nu zelfs meer dan 10 miljoen mondmaskers onderweg naar ons land (mede dankzij de koning)

Een leverancier uit het Oost-Vlaamse Zulte heeft maar liefst 10 miljoen mondmaskers op de kop getikt in China. Dat heeft N-VA-kamerlid Kathleen Depoorter bevestigd aan de redactie van HLN. Het zou de dreigende nood aan beschermingsmateriaal moeten lenigen. Intussen werd ook bekend dat ons land een half miljoen mondmaskers krijgt van de Chinese miljardair Jack Ma, de oprichter van internetwinkel Alibaba. En dat dankzij een persoonlijke tussenkomst van onze koning.

78 reacties

  • Norbert Corten

    4 jaar geleden
    Moest reeds maanden geleden van bij het begin van de uitbraak in China besteld zijn door Maggie,maar ja ik hoor dat dit ook het geval is in andere Europese landen dus groot falen van de EU.
  • Antonio Vivaldi

    4 jaar geleden
    Dat Filip zijn ministers buitengooit en bekwame mensen aan stelt.
  • Robert Weers

    4 jaar geleden
    De prijzen in China zijn waanzinnig. Zij profiteren als echte zwarthandelaren in tijden van oorlog. 80 cent voor een simpel masker, dat enkele maanden terug hier bij de groothandel 3 cent kostte! Het geeft maar weer aan, dat wij net als met medicijnen, weer meer in Europa moeten produceren. Goedkoop is nu werkelijk duurkoop.
  • Alfons Vanacker

    4 jaar geleden
    @Guy Van Becelaere, man toch doe meer opzoeking. Dit alles heeft niets te maken met wat je denkt.
  • Jan Peau

    4 jaar geleden
    Dat hebben we nodig, echte leiders ipv doemdenkers en klagers. Leve de koning en inderdaad : eenheid maakt macht en niet andersom. NVA zal er wel kritiek op hebben zeker ?