Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Coronacrisis brengt storm aan slaapproblemen, angstklachten en burn-outs met zich mee: deze tips helpen je door deze moeilijke periode

Handen wassen, hoesten in je elleboog en een meter afstand bewaren, dat zit er ondertussen ingestampt. Vergeten: ons hoofd. De kalmte bewaren terwijl een coronastorm over ons heen raast, blijkt allerminst een evidentie. “Nu al stijgt het aantal angstklachten en slaapstoornissen enorm”, zeggen specialisten. 

24 reacties

  • Joris Peeters

    4 jaar geleden
    Met je eigen diepste angsten geconfronteerd worden, is goed voor je spirituele groei. Je kunt leren in aanvaarding en Overgave gaan, mediteren en ontspannen. "Never waste a good crisis" zoals de Engelsen zeggen. De hollende maatschappij tot stilstand gebracht. Onze verwende levensstijl even 'on hold'. Wat is er écht belangrijk in je leven?
  • Chris Verberne

    4 jaar geleden
    In het bedrijf waar ik werk blijven we door werken. De eerste dagen waren een hel, collega's die na 1 dag onbetaald verlof namen door de angst anderen die het niet vertrouwden en daardoor anderen aanstaken. De eerste week vielen deze mensen reeds uit. Vanaf de tweede week ging alles beter, de sfeer werd positief en we zijn terug een hecht team. De werkdruk neemt toe. Mensen die een burn out krijgen in deze moeilijke tijden, willen echt wel werken l
  • Charity Swinnen

    4 jaar geleden
    Angst en slaapproblemen kan ik eventueel nog snappen, maar burn-out door corona... Dat hadden we natuurlijk nog niet gehad. Weer een paar die een nieuw uitvlucht gevonden hebben om niet te moeten gaan werken in de toekomst.
  • Karel Van Beeck

    4 jaar geleden
    Zijn we solidair? Ga deze dagen maar eens winkelen dan weet men onmiddellijk hoe solidair men is.
  • Patrick De Moor

    4 jaar geleden
    Eigenlijk moet je het zo zien, wij kunnen een paar weken niet buiten, niet op restaurant enzo maar er zijn veel landen waar de mensen dat niet kunnen het ganse jaar door, zelfs zonder corona. Wij kunnen er echter voor zorgen dat we snel terug al die dingen kunnen door ons nu aan de regels te houden maar blijkbaar snapoen sommigen dat niet, we zijn eigenlijk rotverwend.