AFP
Volledig scherm
© AFP

Frankrijk vijftien dagen lang in lockdown: “We zijn in oorlog met een onzichtbare vijand”

De komende twee weken zijn in Frankrijk enkel strikt noodzakelijke verplaatsingen toegelaten. Dat heeft de Franse president Emmanuel Macron aangekondigd in een televisietoespraak. Hij neemt daarmee maatregelen die een kopie lijken van wat sinds vorige week in buurland Italië geldt. Frankrijk zet 100.000 politiemensen in om toe te zien op de naleving.

40 reacties

  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Ben vandaag gaan winkelen in Super-U en Lidl. Tot mijn verbazing was het daar veel kalmer dan normaal ! De grote hamsterrush is voorbij hier op het platteland. Alleen de melk was niet aangevuld. De ravage nog van gisteren ?
  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Voor elke verplaatsing moet je een ingevuld, gedagtekend formulier kunnen voorleggen bij controle. Hier op het platteland hebben de meeste mensen geen pc en zeker geen kopieermachine. Ik heb die formulieren afgedrukt en buiten gezet voor wie er wilt en er aan de buren gegeven. Blijf positief en bereid u voor op de gekste situaties.
  • Michel Van Limbergen

    4 jaar geleden
    Altijd een tegenstanden van Macron geweeqst maar dit heeft hij heel goed gedaan en heel goed uitgelegd zodat iedereen het begrijpt en er worden heel strenge maatregelen getroffen Een voorbeeld voor de federale regering hier!
  • Bruno Willems

    4 jaar geleden
    Jaja, natuurlijk... Komt 'm natuurlijk goed uit. Zijn land is al maanden in, een hier doodgezwegen, oorlog. Nu heeft hij een middel gevonden om iedereen van de straat te houden.
  • Thomas Anderson

    4 jaar geleden
    Vlaamse Regering doet wat voor Vlaanderen moet worden gedaan.Dat doen ze niet ze hebben alles tegen gehouden scholen mochten niet dicht Bartje wilde ook niks doen in Antwerpen.Alles moest blijven draaien gelijk hun kar die ook iedere dag 180 graden draaid!