Premier Sophie Wilmès  zal het vertrouwen van de Kamer vragen voor de strijd tegen het coronavirus.
Volledig scherm
Premier Sophie Wilmès zal het vertrouwen van de Kamer vragen voor de strijd tegen het coronavirus. © EPA

Premier Wilmès zal vertrouwen van de Kamer vragen voor strijd tegen coronavirus

Premier Sophie Wilmès zal het vertrouwen van de Kamer vragen om de nodige maatregelen te nemen in de strijd tegen het coronavirus. Voor de overige domeinen blijft de regering in lopende zaken. Volgens Kamervoorzitter Patrick Dewael hebben voldoende fracties zich geëngageerd om premier Sophie Wilmès het vertrouwen te geven. Zélfs als N-VA dat niet doet. 

24 reacties

  • vanaeken jokke

    4 jaar geleden
    De partijen die de mond vol hebben van verbinden omarmen sociaal democratisch zijn de partijen die het ene veto na het andere vellen.Zo Democratisch zijn groen en ecolo de uitvinder van het cordon.In het leven geroepen omdat er een partij was die op kwam voor Vlaanderen en te groot werd.Een partij die de waarheid bloot legde over de miljarden die jaarlijks doorgesluisd werden naar het zuiden.
  • Isabel da Silva

    4 jaar geleden
    Hopelijk gaat ze de Belgische geschiedenis in ! Ik wens haar in deze aartsmoeilijke opdracht alle sterkte . het vertrouwen van de andere ( alle ) partijen zal ze hard nodig hebben . Dit probleem is iets anders dan 9/11 of 22 maart .
  • Erwin Fiers

    4 jaar geleden
    Ik ben geen Belg.N-Va zal samen met het VB hier versterkt uitkomen.Dankzij de PS van Magnette.Door zijn veto te stellen t.o.v. N-Va is operatie splitsing al ingezet.
  • Jurgen Devries

    4 jaar geleden
    Ah André beslis jij nu voor 80%van de Vlamingen? De enige landverraders zijn degene die dit Waalse linkse treintje steunen. Ze blaten maar raak over een eenheid vormen maar sluiten zonder pardon bepaalde partijen uit in elke beslissing over de corona maatregelen. Dat is pas verraad aan vele Belgen meneer André en niet aan maar 20 %, zoals u beweert.
  • Diane Bernaerts

    4 jaar geleden
    "een feest waarop ik niet uitgenodigd ben": inderdaad, boze en nukkige De Wever gedraagt zich al de hele tijd als een klein kind dat niet uitgenodigd is voor een verjaardagsfeestje, of als Maleficent die niet uitgenodigd was op het doopfeest van Doornroosje.
  1. “Hare majesteit is een fervente wandelaar”: koningin Mathilde stapt 25 kilometer mee in recordeditie van AG Belgian Coast Walk
    PREMIUM

    “Hare majesteit is een fervente wandelaar”: koningin Mathilde stapt 25 kilometer mee in recordedi­tie van AG Belgian Coast Walk

    De vijfde editie van de AG Belgian Coast Walk mocht zaterdag op zowat 7.700 deelnemers rekenen, die op hun beurt op de zeer directe steun van koningin Mathilde mochten rekenen. Zij koos ervoor om de benen even te strekken over een afstand van 25 kilometer, met start in Westende en aankomst in De Panne. De volledige kustlijn afstappen, goed voor zo’n 80 kilometer, was een zaak voor zowat 1.350 geharde stappers.
    Blankenberge, De Panne, Oostende, Knokke-Heist, Oostduinkerke, Westende
  2. HLN ONDERZOEK. 13 eigenaars niet te spreken over luxeappartementen in Knokke: "Ik heb 690.000 euro betaald, maar al jaar geen warm water”
    PREMIUM
    59

    HLN ONDERZOEK. 13 eigenaars niet te spreken over luxeappar­te­men­ten in Knokke: "Ik heb 690.000 euro betaald, maar al jaar geen warm water”

    Geen of slechte elektriciteit, al een jaar géén warm water, geen badkamerkranen, al een onderaannemer failliet én heel veel geld kwijt. Lake District in Knokke, met 166 appartementen van 450.000 tot 1,3 miljoen euro, moest hét paradepaardje van Paul Gheysens en zijn Ghelamco worden. Maar dat vinden 13 eigenaars absoluut niet. “40.000 euro is in rook opgegaan.” Mailverkeer toont dat Ghelamco facturen niet wou betalen, maar volgens het bouwbedrijf is het zélf het slachtoffer en het trekt naar de rechter: “We hebben ernstige gebreken vastgesteld, maar nemen onze verantwoordelijkheid.”
    Knokke