Jennifer Haller krijgt een eerste inspuiting in de bovenarm toegediend.
Volledig scherm
Jennifer Haller krijgt een eerste inspuiting in de bovenarm toegediend. © AP

Allereerste klinische test voor vaccin begonnen in VS: “Kan tot 18 maanden duren voor het beschikbaar is”

In Seattle in de Amerikaanse staat Washington heeft een eerste vrijwilliger, een 43-jarige moeder van twee kinderen, een eerste test voor een vaccin tegen het coronavirus toegediend gekregen. Nog drie andere mensen ondergingen een eerste klinische test.

5 reacties

  • Ronny de decker

    4 jaar geleden
    Testen Australie verlopen zeer goed en zijn met bestaande medecijnen die beschikbaar zouden zijn waarom hier weer niks
  • Patrick Van puymbroeck

    4 jaar geleden
    America doet gewoon waar ze zin in hebben lang geweten toch maar uiteindelijk soms het beste je kan beter iets dan niets proberen en al die mensen te laten sterven hier 7 ministers voor corona zou men dat geld niet ergens anders in stoppen??
  • DIRK RASSCHAERT

    4 jaar geleden
    Toch weer raar dat ze in de VS het laatst met iets beginnen en er het eerst mee klaar zijn en beginnen testen ? Worden de regels niet overtreden ? Men zou moeten beginnen geloven dat China toch gelijk heeft !?
  • Benny Van den broeck

    4 jaar geleden
    Amaii 18 maanden??!!
  • ronny meuris

    4 jaar geleden
    We lezen veel over verschillende onderzoeken over de hele wereld soms met veelbelovende berichten maar op t eind van t artikel altijd met dezelfde conclusie. Het duurt nog even ... kan iemand misschien ook eens duidelijk uitleggen waarom dat allemaal zo lang moet duren ? Ik las ook al ergens dat er met succes geneesmiddelen tegen malaria en hiv remmers gebruikt zijn. Hoe zit dat dan ? We krijgen vooral getallen rond onze oren momenteel, maar wat als de curve daalt en er Is nog geen middel ?