De auto crashte in de Brusselstraat, vlakbij het justitiepaleis van Antwerpen. © Google Street View

Opnieuw vlucht én crasht bestuurder na gebruik van lachgas

De Antwerpse politie heeft maandagnacht een man van 18 en een jongedame van 17 opgepakt nadat ze waren weggevlucht van een politiecontrole en vervolgens een ongeval hadden veroorzaakt. Ze waren allicht onder invloed van lachgas.

dvd

Een interventiepatrouille merkte maandagnacht een voertuig op dat aan hoge snelheid een rood verkeerslicht negeerde op de Binnensingel, ter hoogte van de Plantin en Moretuslei. De patrouille maakte met haar blauwe lichten duidelijk het voertuig te willen controleren, maar de bestuurder nam de vlucht richting Antwerpse Ring.

“Door de hoge snelheid verloor de patrouille het voertuig aanvankelijk uit het oog. Kort na de feiten werd echter een verkeersongeval gemeld in de Brusselstraat. Daar had een bestuurder de bocht te ruim genomen en de berm geraakt”, zegt de Antwerpse politie. “Bij aankomst van de politie konden twee inzittenden ter plaatse aangetroffen worden, een man van 18 en een vrouw van 17. Eén van de inspecteurs merkte op dat de inzittenden twee lachgasflessen uit twee auto gooiden.”

De twee flessen werden gerecupereerd en in beslag genomen. De 17-jarige duidde de 18-jarige aan als bestuurder, maar die beweerde dat een derde persoon, de bestuurder, was gevlucht na het ongeluk.

“De jongeman kon geen rijbewijs voorleggen. De twee inzittenden werden overgebracht naar het politiekantoor en de wagen werd getakeld voor verder onderzoek”, besluit de politie.

De politie neemt de laatste tijd bijna dagelijks lachgas van (vaak piepjonge) bestuurders in beslag. Zondagnacht nog werd een wagen aan de kant gezet in de buurt van Dokter Van de Perrelei wegens gevaarlijk rijgedrag. Alle vijf inzittenden, tussen 16 en 21 jaar oud, hadden lachgas gebruikt.

En vorige week veroorzaakte een jonge bestuurder een zwaar ongeval in Borgerhout, ook onder invloed van lachgas. Een 47-jarige man raakte toen ernstig gewond toen hij in de Engelselei in de deuropening van zijn bestelwagen werd aangereden door een voorbijrazende auto. Getuigen hadden gezien dat de bestuurder een ballon in zijn mond had.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER