Beeld ter illustratie. Nu strenge coronamaatregelen van kracht zijn in ons land, zijn veel Vlamingen aan het klussen geslagen, ruimen ze op en werken ze in de tuin. Véél mensen brengen vervolgens ook een bezoekje aan het containerpark. En dat is niet de bedoeling.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. Nu strenge coronamaatregelen van kracht zijn in ons land, zijn veel Vlamingen aan het klussen geslagen, ruimen ze op en werken ze in de tuin. Véél mensen brengen vervolgens ook een bezoekje aan het containerpark. En dat is niet de bedoeling. © Geert De Rycke

Ook alle containerparken dicht, wegens “abnormale stijging van aantal bezoekers”

Wegens een abnormale stijging van het aantal bezoekers, heeft Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) beslist om alle recyclageparken vanaf dinsdagmiddag te sluiten. “Nog te veel mensen trekken tegen de richtlijnen in naar het recyclagepark voor niet-noodzakelijke bezoeken”, zegt Demir. “Ze brengen daarmee niet alleen zichzelf en het personeel, maar de hele bevolking in gevaar.”

22 reacties

  • Fernand Weise

    4 jaar geleden
    Oostende : Kan de grofvuil-ophaling dan niet terug in werking gesteld worden op afspraak . Je plaatst het buiten of afgesproken datum , tijd , plaats en de gemeente haalt het op.
  • Philippe JANSSENS

    4 jaar geleden
    Een beetje begrip mevrouw, U zet de mensen thuis en dan ruimen ze op. Het gevolg is een berg afval die weg moet.Heb je liever dat we massaal sluikstorten ? Met een kleine gedragscode kan het perfect werken, het personeel van het containerpark hoeft geen persoonlijk contact te hebben.Er kan vanop veilige afstand gecontroleerd worden.De enige die iets meer beveiliging hoeft is diegene die de identiteitskaarten controleert. Afval is ratten en ratten zijn pest, beter dan corona?
  • marc wils

    4 jaar geleden
    Tuurlijk als mensen thuis zijn vervelen ze zich wat doen we dan ,we gaan de rommel opruimen.
  • Kris Platteau

    4 jaar geleden
    Moet on demand worden: je vraagt online toegang aan, en dan krijg je een tijdstip toegestuurd wanneer je mag komen.
  • Karel Van Beeck

    4 jaar geleden
    Men had ze open kunnen laten door een minimum aantal binnen te laten en dan 1 buiten-1 binnen te laten!