© Yven Schoofs

Maatregelen tegen coronavirus gemeente Lanaken

Ook de gemeente Lanaken neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Hier volgen de aangepaste maatregelen:

Yven Schoofs

- Gemeentehuis: de loketten zijn vanaf nu alleen open op afspraak. Is het dringend? Maak dan een afspraak via 089/73.07.30. Kan het enkele weken wachten? Gelieve dan te wachten met een afspraak te maken.

- Kinderboerderij Pietersheim: de kinderboerderij en speeltuin zijn afgesloten.

- Technische dienst: de balie van de technische dienst is gesloten, wel telefonisch bereikbaar via 089/71.91.50

- Telefoonnummers: Een gemeentelijk contactcenter is geopend voor gemeentelijke informatie of hulp bij boodschappen, medicijnen of maaltijden? Bel 0800 29 211 (Maandag tot vrijdag 8u30-12u en 13u30-16u) - Containerpark: sluit per direct de deuren op bevel van de overheid - Huis-aan-huis ophalingen: Afvalophalingen (gft, pmd en huisvuil) gaan voorlopig gewoon door zoals gepland. Textiel- en asbestophalingen gaan niet meer door. Papierophalingen mogen niet meer door verenigingen worden uitgevoerd, enkel door Limburg.net. Daarom zal er in Veldwezelt geen papierophaling meer doorgaan omdat deze wordt georganiseerd door de KSJ en carnavalsvereniging de Wottelzekskes. - Carnavalstoet Lanaken: de carnavalstoet in Lanaken, dit gepland stond op 5 april, gaat niet door heeft de Raod van Laon tot Aoke beslist. Er wordt dit jaar geen stoet meer georganiseerd.

Een overzicht van alle gemeentelijke en landelijke maatregelen lees je op www.lanaken.be/corona.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer