Overal zijn er tekorten aan beademingsapparatuur. Autofabrikanten moeten te hulp schieten, vindt de Britse regering.
Volledig scherm
Overal zijn er tekorten aan beademingsapparatuur. Autofabrikanten moeten te hulp schieten, vindt de Britse regering. © Getty Images

Britse regering roept autofabrikanten op om beademingsapparatuur voor ziekenhuizen te maken

De Britse regering neemt ongebruikelijke maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Een daarvan is de oproep aan autofabrikanten om beademingsapparatuur te bouwen voor ziekenhuizen in plaats van auto’s.

12 reacties

  • Jean Gobin

    4 jaar geleden
    ja eventjes heel hun productielijn aanpassen ...
  • Gerard Braeckmans

    4 jaar geleden
    Joris De Crom, een mondmasker is geen hoogtechnologisch ding. Er zijn machines die knnen aangepast worden en ja, inventiviteit help. En tussen haakjes (belijd is met -ei)!
  • Roger Vanopstal

    4 jaar geleden
    Fantastisch toch die Engelsen, inventiviteit en vrijheid primeren. Niet in de loopgraven zoals in de EU, maar ten aanval.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Misschien geen slecht idee,de auto's is sowieso bijzaak,1.200.000 werklozen voor-spelt door de E manie ,maar ook opgevallen ,plots zijn LEZ zones ook maar bijzaak als er deftige crisis is zoals nu met virus.Wat leren we eruit ,heel de wereld draait om geld,om niks anders als dat en 't ergste ,we hebben geen regering ,bedrijven moeten dicht ,maar de politiek betaald zich wel iedere maand gewoon door en toppunt ,ze gaan met geld beginnen gooien dat er niet is.
  • Stefaan Vanwijnsberghe

    4 jaar geleden
    Ik denk dat de weinige bedrijven in de confectie (zoals Van de Velde) het maken van mondmaskers wel aankunnnen.