In supermarkten mogen maar 50 mensen per keer binnen.
Volledig scherm
In supermarkten mogen maar 50 mensen per keer binnen. © REUTERS

Hoe Montenegro met zware preventieve maatregelen het laatste coronavrije land in Europa blijft

Voorlopig is het Oost-Europese Montenegro het enige land in Europa waar er nog geen besmettingen met het coronavirus gemeld zijn. Toch werd het land preventief al platgelegd. De Balkanstaat met ongeveer 600.000 inwoners zag in zijn buurlanden het aantal zieken stijgen, maar zelf bleef het voorlopig gespaard.

16 reacties

  • Martin Soetaert

    4 jaar geleden
    Onze belgische ministers waren veeeel slimmer ..... zie het resultaat. Mooi voorbeeld hoe de regeringleiders het coronavirus echt hadden moeten aanpakken.
  • PETER PERMENTIER

    4 jaar geleden
    Een land dat bewijst dat drastische maatregels werken en hun behoed van het ergste,de Belgen zijn van een ander gedacht vandaag 2 groepen fiets toeristen zien voorbij trekken van ongeveer 25 man ja het was zonnig en dan kriebelt het zeker een toonbeeld van hoe de Belg de situatie inschat.Maar men zegt wel wie niet luisteren wil zal het voelen.Men kan rustig naar Nederland reizen daar volop fietsen op deze wijze geraken we nooit af van deze niet zichtbare vijand dat het tot 2021 lente volgens UK
  • r schollaert

    4 jaar geleden
    Hier hebben De Block en Van Ranst het virus op de bevolking losgelaten, iedereen die op vakantie was in Noord Italie hadden ze in thuis quarantaine moeten zetten.In plaats van geen paniek alles is onder controle,niets is er onder controle.
  • Kristine Delacourt

    4 jaar geleden
    Respect!
  • Ingrid Charlier

    4 jaar geleden
    Dat de andere Europese landen daar maar eens een voorbeeld aan nemen.