Waals minister-president Elio Di Rupo (PS).
Volledig scherm
Waals minister-president Elio Di Rupo (PS). © BELGA

Parlement kent Waalse regering bijzondere machten toe, Vlaamse regering beperkt zich tot nooddecreet

Het Waals parlement heeft de regering-Di Rupo bijzondere machten toegekend in het kader van de strijd tegen het coronavirus. Enkel PVDA onthield zich. Ook in het Brussels parlement zullen allicht volmachten worden toegekend aan de regering. De Vlaamse regering werkt voorlopig door zonder volmachten. Zolang het parlement bij elkaar kan komen, willen we de democratie ten volle respecteren, is te horen bij het kabinet-Jambon.

12 reacties

  • Ben Strubbe

    4 jaar geleden
    Zou het niet eerder zijn, Karel Van Beeck, omdat de mensen daar minder dicht op elkaar wonen - dat is nu net wat de overheid ons verbiedt, zich in elkaars buurt ophouden.
  • Ben Strubbe

    4 jaar geleden
    Als regio's zelf nooddecreten en bijzondere machten kunnen toegekend krijgen, waarom hebben wij dan nog een federale regering nodig. Dit toont alweer aan dat het federale niveau overbodig is. Nog meer macht aan de regio's.
  • Karel Van Beeck

    4 jaar geleden
    De provincie Luxemburg is de veiligste op dit moment. Misschien wel dankzij de vele bomen en bossen daar.
  • Jo Bosman

    4 jaar geleden
    Al weer een bewijs dat wat we in Vlaanderen doen,we dus niet beter doen . Drastische maatregelen zijn nodig . Weer is het het NVA dat alles voor zich uit schuift en daardoor de verantwoordelijkheid niet wil nemen .
  • Jane Doe

    4 jaar geleden
    Gewoon terug 1 regering voor België dan heb je al die zever niet. Dan hadden we ook al lang een volwaardige regering gehad. Had er al sneller actie geweest. Dit kan je toch niet per regio gaan orkestreren. Maar zelfs nu alles voor de postjes. Kunnen onze politici eigenlijk is niet worden aangeklaagd? Elke keer als er iets serieus aan de hand is proberen onze politici van alles geniepig te regelen, 'ze kijken toch niet, 't is de moment', vorige keer was 't met de aanslagen en nu..