In Spanje is er een volledige lockdown: Spanjaarden mogen zich niet meer verplaatsen behalve voor het werk, of om voeding en medicijnen te kopen.
Volledig scherm
In Spanje is er een volledige lockdown: Spanjaarden mogen zich niet meer verplaatsen behalve voor het werk, of om voeding en medicijnen te kopen. © AP

WHO dringt in Europa aan op "meest drastische maatregelen"

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft erop aangedrongen dat in heel Europa “de meest drastische maatregelen” worden genomen om de verspreiding van het nieuwe coronavirus in te dammen. 

6 reacties

  • albert poelmans

    4 jaar geleden
    Wanneer gaat de Europese gemeenschap haar verantwoordelijk opnemen en krachtdadig optreden? Elk land vaardigt verschillende maatregelen uit wat leidt tot verwarring. Zoals steeds is hier ook de 80/20 regel van toepassing nl 80% van de bevolking volgt de regels en 20% weet het beter en doet maar aan.
  • Albert DeNeve

    4 jaar geleden
    de grote schuldigen zijn hare majesteit de b lock en de pseudo wetenschapper van ranst.Ze hebben toegelaten om de belgen te laten vertrekken op krokusvakantie ( meestal naar italie ) en geen controle nij hun terugkeer alhoewel de ernst in italie al bekend was. groetjes adn
  • Jan De Vos

    4 jaar geleden
    Waarom. Moeten er in België 3 franstalige regeringen zijn, (Brussel, Walonie en Franstalige gemeenschap) tov 1 Vlaamse regering. En dan spreken we nog niet dat een Franstalige stem meer waarde heeft.
  • van roy jozef

    4 jaar geleden
    In België zijn veel te veel politiekers. En veel te veel instanties die eerst hun zeg mogen doen. Puur geld en tijdverlies. In Rusland, China, zuid Korea, Amerika, is het zo beslist, boenk patat zo en niet anders, en luisteren moet ge daar.
  • Hendrik Boudrez

    4 jaar geleden
    In België zal men er nog een aantal keren over vergaderen tot iedere politieker zijn zegje heeft kunnen doen.