© Ella Bormans

Amnestygroep Hasselt verzamelt handtekeningen in ‘strijd tegen seksueel geweld in België’

Op 5 maart startte de actie ‘Strijd tegen seksueel geweld in België’ van Amnesty International. De actie loopt officieel nog tot 25 november. Amnesty International België hoopt 20.000 handtekeningen te verzamelen om zo het beleid aan te sporen om de nodige maatregelen te nemen tegen dit onderschat probleem.

Ella Bormans

Aan alle regeringen wordt onder andere het volgende gevraagd: de nodige middelen om in elke provincie minstens één zorgcentrum op te richten voor de slachtoffers, een einde maken aan de straffeloosheid en het aantal seponeringen verminderen, permanente vorming van mensen die in contact komen met slachtoffers, gegevens beter centraliseren enzovoort.

Op dinsdag 10 maart stond Amnesty International Hasselt van 10.30 tot 14 uur in de Rechtenfaculteit van de UHasselt, in de Oude Gevangenis. Er werden op korte tijd 205 handtekeningen verzameld. De leden van Amnestygroep Hasselt wensen de UHasselt, vooral de heer Marc Croes, stafmedewerker Public Relations en Events Manager, te bedanken voor de toelating om dit evenement in de gebouwen van UHasselt te organiseren. Uiteraard worden ook alle mensen die de petitie ondertekenden van harte bedankt.

Via www.Amnesty-Hasselt.be en www.facebook.com/AmnestyHasselt kan men zien waar de volgende acties zullen plaatsvinden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer