Jevgeni Prigozjin (links) serveerde in 2011 zelf de maaltijd van Vladimir Poetin bij een diner met buitenlandse journalisten in Moskou.
Volledig scherm
Jevgeni Prigozjin (links) serveerde in 2011 zelf de maaltijd van Vladimir Poetin bij een diner met buitenlandse journalisten in Moskou. © REUTERS

'Kok van Poetin' eist 50 miljard dollar van VS

Een Russische zakenman die banden heeft met president Vladimir Poetin, eist een schadevergoeding van 50 miljard dollar (ruim 45 miljard euro) van de Amerikaanse autoriteiten. Die beschuldigden zijn onderneming van betrokkenheid bij het beïnvloeden van de Amerikaanse verkiezingen van 2016, maar hebben die zaak inmiddels stopgezet.

5 reacties

  • Karel Van Beeck

    4 jaar geleden
    Zijn potje kookt over!
  • frans Venloo

    4 jaar geleden
    Kok van poeten ? Goed gezien Poetin .
  • pierre Van den Wijngaert

    4 jaar geleden
    Weken geërgerd en nu niets kunnen bewijzen?enkel Trump en de media hebben geprofiteerd,Trump met steeds de waarheid te vertellen,de media met fake news dat we wel allemaal doorhadden!!
  • Filip Vanlaeken

    4 jaar geleden
    Putin en zijn vriendjes hebben alles in handen. Zijn judocoach is nu een miljardair met een bankimperium. En wij... doen rustig verder zaken met Rusland. Alternatieve energie ipv Russisch gas ? Nee want de regering moet eerst manieren zoeken om zelf te graaien. Ondertussen doet ze, weeral, niks. Amerika heeft Trump, wij hebben Wilmes.
  • Kurt Billiet

    4 jaar geleden
    Versloeg verrassend zijn rivaal H. Clinton?? Zo verrassend was dat niet... Trump wordt sowiezo herkozen voor een tweede ambtstermijn... maar voor sommigen zal dit ook verrassend zijn!? Wake up Vlamingen, de Amerikanen zijn het al beu, volgende verkiezingen duidelijk maken dat we het ook beu zijn! Wie heeft die Wilmes als premier gewild? Kent überhaupt iemand dat mens?? Ongelooflijk, alles slikt men hier in dit apenland!