In het ziekenhuisnetwerk Noord-Oost Limburg, waar het ZOL in Genk (foto) deel van uitmaakt, liggen er momenteel 19 patiënten met corona in het ziekenhuis. © Serge Minten

45 besmette patiënten in Limburgse ziekenhuizen, 13 op intensieve

Het aantal patiënten dat met een coronabesmetting in de Limburgse ziekenhuizen ligt, is gestegen van 27 naar 45. Van die 45 patiënten liggen er momenteel 13 op intensieve zorgen, tegenover negen op maandag. Eén patiënt in Limburg is overleden aan het coronavirus.

Koen Snoekx

Het aantal besmette patiënten in de Limburgse ziekenhuizen blijft stijgen. In de zeven Limburgse ziekenhuizen liggen momenteel in totaal 45 patiënten met een coronabesmetting. Maandag waren er dat nog 27. Van die 45 besmette patiënten verblijven er 13 op intensieve zorgen, tegenover negen op maandag. Eén patiënt in Limburg is ondertussen overleden aan het coronavirus. Maandagochtend stierf een 72-jarige man uit Bree in het Ziekenhuis Maas en Kempen in Maaseik aan de gevolgen van een coronabesmetting. In het ziekenhuisnetwerk Noord-Oost Limburg - waar ZOL in Genk, het Mariaziekenhuis in Pelt en Ziekenhuis Maas en Kempen in Maaseik deel van uitmaken - is het aantal opgenomen besmette patiënten gestegen van negen gisteren naar 19 vandaag. Van die 19 patiënten verblijven er vier op intensieve zorgen. In Jessa in Hasselt is het aantal besmette patiënten dat in het ziekenhuis verblijft opgelopen van 11 naar 13, waarvan er vier momenteel op intensieve liggen. In het Truiense Sint-Trudo Ziekenhuis is het aantal patiënten met een coronabesmetting gestegen van drie naar zes, waarvan twee patiënten op intensieve zorgen verblijven. In het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder is het aantal opgenomen besmette patiënten opgelopen van één naar vier, waarvan twee mensen op intensieve liggen. In het az Vesalius ziekenhuis in Tongeren liggen er vandaag, net als maandag, drie patiënten met een coronabesmetting: één van hen ligt op intensieve zorgen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer