Zoutzakken beschermen kerstmarkt: “Efficiënter dan betonblokken”

© jve

Op het Leopold III-plein worden de ijspiste en kerstkraampjes extra beschermd voor aanvallen met rijdende voertuigen. Niet met betonblokken zoals in Brugge, wel met zware zakken strooizout. Opmerkelijk, maar tegelijkertijd ook logisch. “Zo'n zak weegt 1,2 ton en is erg stevig.”

Junior Verbeeke

Naar aanleiding van de aanval in Berlijn nemen ook enkele steden in onze regio extra veiligheidsmaatregelen. Langs de kerstmarkt in Brugge werden gisteren al betonblokken geplaatst, maar ook in Blankenberge drijft men de veiligheidsmaatregelen op.

Om aanvallen met rijdende voertuigen te vermijden, worden de ijspiste en kerstkraampjes op het Leopold III-plein beschermd met zware zakken strooizout. Die zakken werden eerder op dezelfde manier gebruikt om de veiligheid te garanderen tijdens grote evenementen zoals de Bloemencorso en de Halloweenparade. Na de aanval met de vrachtwagen in Berlijn werden de zakken dus opnieuw van onder het stof gehaald. De keuze voor zakken strooizout lijkt opmerkelijk, maar is eigenlijk logisch.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen