Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Vlaamse wetenschappers waarschuwen voor foute voedingsadviezen: “Vitamine C, look en meer water drinken helpen niet, 15 minuten in de zon lopen wél”

Nu het coronavirus steeds meer verspreid raakt, duiken ook op sociale media tal van voedingsadviezen op als preventie of remedie tegen Covid-19. “Het merendeel van die adviezen hebben geen bewezen effect en dienen vaak een commercieel doel”, vertelt Christophe Matthys van het UZ Leuven en de KU Leuven. Samen met verschillende voedings- en andere wetenschappers waarschuwt hij voor de misleidende informatie die momenteel circuleert. Alle fabels en feiten op een rij. 

8 reacties

  • Pat Merckx

    4 jaar geleden
    Dus vitamine D helpt wel ?? (onder de invloed van zonlicht wordt er door het lichaam vitamine D aangemaakt).
  • Dirk Kerkhof

    4 jaar geleden
    16 min in de zon lopen helpt wel. Waar ik woon ia er zon van `s morgens tot `s avonds en lopen we dus uren in de zon. Er is hier ook corona. Ik denk dat de wetenschappers zelf niet goed weten wat het beste is. Ik denk, gezond eten, veel fruit dat is altijd gezond!
  • DennisEijs

    4 jaar geleden
    Beetje moeilijk om bij een lockdown in de zon te lopen. Dus D3 supplement dan maar, gelukkig neem ik deze al een paar maanden in.
  • jan De Borger

    4 jaar geleden
    Vitamine c werkt niet volgens die wetenschappers , sinds wanneer is een dietist een wetenschapper. In China hebben ze nochtans veel mensen genezen met hoge dosissen intraveneuze vitamine c. Volgens de pharma gehersenspoelde wetenschappers werkt er niets dat niet gepattenteerd kan worden.
  • Johnny Vandepoel

    4 jaar geleden
    Kurkuma thee met gember ...citroen en zwarte peper zuivere je lichaam en jaagt alle virussen de stuipen op het lijf .. of toch niet ... ik voel me in ieder geval kiplekker sinds ik het drink