Zoon of dochter naar de naschoolse opvang? Eerst registreren op de webshop

© emd

Vanaf 1 februari werkt kinderopvang De Puzzel met een webshop. Open VLD vreest dat deze vorm van digitalisering ervoor zal zorgen dat ouders het slachtoffer worden van een hogere factuur en stelt voor het facturatiesysteem te wijzigen.

Elke Meert

Vanaf 1 februari zullen ouders wiens kinderen naar de buitenschoolse of vakantieopvang bij De Puzzel komen een profiel moeten aanmaken op de webshop van de kinderopvang en dat koppelen aan hun kind. Ze krijgen ook een badge die bij het brengen en ophalen van het kind ter plaatse zal worden ingescand om de aanwezigheid digitaal te registreren. “Momenteel wordt voor de opvang per kind 0,85 euro aangerekend per begonnen half uur. Bij een tweede kind krijgen de ouders 25 procent korting”, vertelt fractieleider Guy Van Dalem (Open VLD). “In het oude systeem worden de aanwezigheden manueel ingegeven en was er een klein gedoogbeleid dat de eerste paar minuten te laat niet worden aangerekend. Wij vrezen dat door dat digitaal registratiesysteem via badges, dit niet meer mogelijk zal zijn en de ouders onmiddellijk 30 minuten extra zullen moeten betalen.”

Volgens Ria Smetrijns, het diensthoofd van de Onthaalouders en Buitenschoolse Opvang van De Puzzel, zal er niets wijzigen ten opzichte van het huidige systeem.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen