Acteur Johny Voners (74) overleden

Johny Voners, bekend van ‘F.C. De Kampioenen’, is op 74-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de VRT. “De familie en dierbaren van Johny willen dit droevige nieuws in alle sereniteit verwerken”, klinkt het. “Ze vragen daarom hun privacy te blijven respecteren.” De acteur leed aan huidkanker.

evdg

LEES OOK. Loes Van den Heuvel & Johny Voners, al 30 jaar Carmen en Xavier: “Wij weten wat we aan elkaar hebben”

Johny Voners, de artiestennaam van Johny Hoebrechts, is in intieme kring overleden. Hij kreeg in de zomer van 2018 te horen dat hij aan huidkanker leed, met uitzaaiingen in de botten. Pas half oktober raakte dat nieuws bekend, toen Voners zijn professionele bezigheden moest staken wegens kanker. Begin 2020 moest de acteur vervolgens verschillende geplande voorstellingen van zijn muzikale show ‘Et alors... En dan... Voners!’ annuleren, wegens een nieuwe behandeling. Ook de voorbereidingen voor nieuwe afleveringen van FC De Kampioenen werden tijdelijk stilgelegd.

De familie en dierbaren van Johny willen dit droevige nieuws in alle sereniteit verwerken, zo laat VRT weten.“We wensen de familie en dierbaren van Johny Voners onze innige deelneming”, klinkt het.

Dagschotels

Vooral in de rol van Xavier Waterslaeghers schreef Voners televisiegeschiedenis, als keeper van FC De Kampioenen, die bijna elke wedstrijd meer dan tien ballen binnenkreeg. Hij was er ook de man van ‘Carmenneke’, of ‘sjoeke’, die thuis duidelijk de plak zwaaide. Hij zat ook liever in zijn stamcafé, waar hij ten minste pinten of ‘dagschotels’ kon drinken.

In 2001 bouwde Johny Voners zijn zangcarrière uit. Hij werkte aan een Aznavour-repertoire en bracht ook de cd ‘Aznavoners’ uit. In 2018 bracht hij Nederlandse adaptaties van Charles Aznavour.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER