Een opvallende boodschap op de volledige breedte van een van de truckers moet de zaak onder de aandacht houden © rr

Woonwagenbewoners zetten juridische stappen

De bewoners van het woonwagenterrein in Deurne zetten hun verzet verder tegen de beslissing van de stad dat ze tegen 2023 hun thuis moeten verlaten. Na het starten van een petitie, stappen ze nu naar het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) om de beslissing te laten vernietigen.

joro

Een kleine maand geleden kregen de bewoners van het woonwagenterrein nabij de Krijgsbaan, waar zo’n vijftigtal gezinnen wonen, dat ze tegen uiterlijk 2023 een nieuwe thuis moeten zien te vinden. Hun woede is nog niet afgenomen, net als hun strijdbaarheid. “Wij laten ons niet zomaar als een hond wegjagen”, zegt bewoonster Godelieve Hoes.

De bewoners voelen veel solidariteit rondom zich. “We krijgen van overal steun”, zegt Hoes. “Op twee weken tijd tekenden meer dan 4500 mensen onze petitie. De frituur, de bakker, het café en de slager, allemaal staan ze achter ons. Wij zijn ook blij met de steun van de mensen van PVDA, Groen en CD&V in de Antwerpse gemeenteraad.”

Om ook in penibele coronatijden hun zaak onder de aandacht te houden zorgden de bewoners voor een opvallende banner waar niet naast te kijken valt. “We zorgden voor een mooie slogan op de volledige breedte van een van de truckers van onze bewoners”, zegt Godelieve. “Met het hele terrein staan we als een familie klaar om voor onze rechten op te komen.”

LEES OOK. Bewoners woonwagenpark furieus: “De stad zet ons buiten als een stuk vuil”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER