Photo News
Volledig scherm
© Photo News

“Play-offs wellicht in ingekorte vorm”: Pro League buigt zich vandaag over meerdere scenario’s

Jupiler Pro LeagueNu vaststaat dat het EK met een jaar verdaagd wordt en de nationale competities tijd krijgen tot eind juni, buigt de Pro League zich vandaag over het Belgisch scenario. “De play-offs zullen waarschijnlijk gespeeld worden in ingekorte vorm.”

8 reacties

  • Robert De Meulder

    4 jaar geleden
    Na corona virus speelt ge 3 matchen per week.Of kunnen alleen de NBA profs dat tempo aan.Maar ja,dat zijn echte profs.
  • Erwin Lauwens

    4 jaar geleden
    Blijf maar dromen van volledige play-offs. Onmogelijk gewoon: de huidige maatregelen gelden tot 5 april, de piek in besmettingen is geschat rond half mei pas. In China, waar het begon voorziet men binnen 2 maanden te kunnen herbeginnen. Logisch: al die spelers die in het buitenland zitten, waar de golf besmettingen later zal komen mogen toch niet zomaar opnieuw binnen? Eerst in quarantaine, dan beginnen trainen en half juli herbeginnen.
  • Michael Vranckx

    4 jaar geleden
    Bij voetbal telt maar 1 ding GELD.
  • Yannick Ceulemans

    4 jaar geleden
    10 000 man opeen plakken op 1 plaats is onverantwoord. Hooguit wordt speeldag 30 nog uitgevoerd (achter gesloten deuren) en op basis daarvan europese tickets verdeeld. Alle andere competitie hebben wel het respect voor hun supporters om niet verder te gaan. Maar laten we eerlijk zijn, als de marketingmachine perce wilt doorgaan dan snappen al te goed voetbalclubs liever hun geld zien dan de gezondheid van hun atleten en supporters.
  • Roland Vanrafelghem

    4 jaar geleden
    Ze beseffen het precies niet te goed bij de Pro League , hoe ernstig het is .Het kan goed eind mei zijn als alles normaal verloopt . Geen sprake van verkorte play-offs , het zal nog spannen om 3 matchen af te werken . In feite de laatste competitie match in 1 A en terzelfde tijd de match in 1B spelen - en de bekerfinale op een andere datum . En eventueel een beslissings match tussen de tweede en derde voor dat Champions League ticket . Vanrafelghem Roland.
  1. Marc Degryse: “Het enige voorbehoud dat ik heb bij Union: zal de vestiaire even koel blijven bij start van play-offs?”
    PREMIUM
    9

    Marc Degryse: “Het enige voorbehoud dat ik heb bij Union: zal de vestiaire even koel blijven bij start van play-offs?”

    “En de winnaar is… Union. Nóg maar eens”. Zo kon ook onze huisanalist Marc Degryse alleen maar vaststellen nadat Union op de valreep won van Sint-Truiden, waarna Anderlecht op een draw bleef steken aan Den Dreef en nadat AA Gent vrijdag in eigen huis al de boot inging tegen KV Mechelen. Gaat dit blijven duren, vraagt Degryse zich af. “Het hoofd zal beginnen meespelen, eenmaal we het einde van de competitie naderen. Blessin, die zal niet gek doen, die vertrouw ik, maar ik weet niet of de hele vestiaire even koel zal blijven.”
  2. “Als Club de titel pakt, is dat eigenlijk niet fair”: Marc Degryse uit aan vooravond van belangrijke zondag twijfels bij systeem
    PREMIUM
    169

    “Als Club de titel pakt, is dat eigenlijk niet fair”: Marc Degryse uit aan vooravond van belangrij­ke zondag twijfels bij systeem

    Daar is de volgende speeldag in de Champions’ Play-Offs al. Alle matchen van speeldag 6 worden morgen afgewerkt. Marc Degryse zal op het puntje van z'n stoel zitten om Racing Genk-Club Brugge (13u30), Cercle Brugge-Anderlecht (16u) en Union-Antwerp (18u30) te volgen en blikt al eens vooruit. “Dat Club nog kans maakt op de titel, toont de ‘zottigheid’ van de play-offs aan”, zegt onze huisanalist, die “twijfels" ziet bij Anderlecht. En wat verwacht hij nog van Union?