Jan Jambon.
Volledig scherm
Jan Jambon. © BELGA

Jambon over klusjes: “Lekkend dak herstellen kan nog, maar stel jaarlijks likje verf uit”

Vanaf 12 uur vanmiddag gaan er in ons land nog strengere maatregelen in om de verspreiding van het coronavirus te bestrijden. Wat kan nog, wat kan niet meer? Mensen worstelen met heel wat praktische vragen. Vlaams minister-president Jan Jambon gaf in De Ochtend op Radio 1 enkele antwoorden. Rode draad: met de nodige hygiënische voorzorgen, social distancing en gezond verstand komen we al een heel eind.

18 reacties

  • Gerard Braeckmans

    4 jaar geleden
    Wat is er verkeerd aan om je garage te schilderen? Je bent alleen, geen gevaar voor infectie, en je bent bezig. Beetje serieus blijven hé!
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Wel meneer Jambon; als dat jaarlijkse likje verf dan toch niet zo belangrijk is, zorg er dan voor dat mijn man , die schilder is van beroep, thuis kan blijven i.p.v. alle dagen bij anderen thuis moet gaan schilderen en zo dag na dag ons gezin in gevaar brengt !
  • danny janssens

    4 jaar geleden
    Zolang hij knoeit in Vlaanderen is het mijn probleem niet. De Vlamingen hebben voor dit soort politici gekozen
  • bjorn maes

    4 jaar geleden
    Mensen mogen alleen buiten komen als het nodig is . Wat als je werkgever je bijna verplicht om te gaan werken in een sector die niet belangrijk is voor de maatschapij. Terwijl wij werknemers liever thuis willen blijvên voor onze gezondheid en die van de medemens
  • jaak Peeters

    4 jaar geleden
    Jan Jambon toont zich hier weer de grote meneer die hij was toen hij minister van Binnenlandse Zaken was. Op een rustige, besliste manier de zaak leiden. Zo moet dat.