Pieter De Crem, minister van Binnenlandse Zaken.
Volledig scherm
Pieter De Crem, minister van Binnenlandse Zaken. © Photo News

De Crem: “Politie zal toezien op de naleving van de maatregelen”

Het openbare leven wordt vanaf deze middag 12 uur zo goed als volledig stilgelegd. De verstrengde maatregelen in ons land houden onder meer in dat alle niet-essentiële zaken sluiten. Enkel supermarkten, apotheken en krantenwinkels blijven open. De nieuwe regels gelden tot en met 5 april. “De politie zal toezien op de naleving van deze maatregelen”. Dat zegt minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) tijdens ‘De Ochtend’ op Radio 1. 

13 reacties

  • Leen De Freyne

    4 jaar geleden
    Hoop dat er word gecontroleerd. Wij hebben alle tools om thuis te werken, maar worden verplicht om naar kantoor te komen ook al werken we niet in een cruciale sector. Had gehoopt op een full lockdown , deze maatregel trekt op niets daar eigenaars van bedrijven (klein en groot) toch hun eigen zin doen en inzitten met hun omzet en niet het personeel.
  • Hubert Wouters

    4 jaar geleden
    Ik vind dat men gelijk heeft de overtreders zwaar te straffen en hoge boetes laat betalen. Het zijn altijd dezelfde paljassen die de regels niet willen volgen en voor de rest enkel een grote mond opzetten. Ik begin mij echt af te vragen of zij eigenlijk hersenen hebben. Ik denk niet dat ze een hersenschudding kunnen oplopen.
  • van roy jozef

    4 jaar geleden
    Goed te zien aan hun redenatie over mensen die in de bouw werken dat ze nooit anders Gedaan hebben dan met hun neuzen in boeken gezeten. Als eens beton gestort, een Muur gemetst, op een stelling gestaan, bekist, heel de dag op uw knieën rondgekropen bij een vloerder of chappist mijnheer De Crem?
  • Hans Oomen

    4 jaar geleden
    Tuurlijk da en de nodige boetes uitschrijven zeker nog maar eens een bewijs dat het hier in België enkel om het geld gaat en niet onze gezondheid ... laat die geldwolven maar aan de macht hè zal het zeker goedkoper
  • marc schollaerts

    4 jaar geleden
    En de drugcouriers mogen toch nog komen leveren of komen die ook in aanmerking voor steunmaatregelen
  1. Zal felbesproken Rwandawet aantal transmigranten voor onze kust terugdringen? “Het zal net erger worden nu Noord-Frankrijk de kampen ontruimt voor de Olympische Spelen”
    PREMIUM

    Zal felbespro­ken Rwandawet aantal transmi­gran­ten voor onze kust terugdrin­gen? “Het zal net erger worden nu Noord-Frank­rijk de kampen ontruimt voor de Olympische Spelen”

    “Het is dweilen met de kraan open. We zullen net versterking nodig hebben de komende maanden.” In West-Vlaanderen wordt er bijzonder lauw gereageerd op de in het Verenigd Koninkrijk goedgekeurde Rwandawet. Transmigranten zonder verblijfsrecht zullen er overgevlogen worden naar Rwanda en zo hoopt de Britse premier Sunak de mensensmokkel een halt toe te roepen. Mensenrechtenorganisaties staan op hun achterste poten, maar zullen er straks ook minder transmigranten door West-Vlaanderen trekken? Wij belden rond.
    Blankenberge, Middelkerke, Nieuwpoort, De Panne, Koksijde, Bredene, Oostende, Knokke-Heist, Brugge, De Haan
  2. “Rechtstreekse link tussen huiszoeking met fatale afloop en budgettaire malaise bij politie”

    “Recht­streek­se link tussen huiszoe­king met fatale afloop en budgettai­re malaise bij politie”

    Volgens Joery Dehaes (ACV Politie) is er een rechtstreeks verband tussen de budgettaire situatie bij de politie en de fout gelopen huiszoeking waarbij vorige maand een agent van de speciale eenheden om het leven kwam in Lodelinsart. Dat zei hij in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken. De vakbonden waren er bijzonder scherp voor voogdijminister Annelies Verlinden (CD&V), maar ook voor de politiek in zijn geheel.