Ronny De Coster
Volledig scherm
© Ronny De Coster

Politie gaat streng optreden: “Met drie op straat? Géén waarschuwing, onmiddellijk pv”

De politie gaat streng optreden tegen burgers die zich niet houden aan de verstrengde maatregelen. Er is deze ochtend afgesproken met alle korpscheffen dat er gefocust zal worden op het naleven van het samenscholingsverbod. Overtreders krijgen géén waarschuwing, maar onmiddellijk een proces-verbaal. “Wie met drie op straat komt, riskeert daardoor een boete tot 500 euro”, zegt Nicholas Paelinck, voorzitter van de vaste commissie van de lokale politie. Voor de duidelijkheid: dat geldt niet voor gezinsleden die samen naar buiten gaan. 

46 reacties

  • Kimberly Mondelaers

    4 jaar geleden
    Wat als je met de fiets ga werken dat 30min fietsen is van thuis uit en ook moet je boodschappen moet doen krijg je ook al een boete
  • Kris Pauwels

    4 jaar geleden
    Op de luchthaven van Las Palmas (Gran Canaria) elke dag van s'morgens tot s'avonds duizenden vertrekkende passagiers opeengepropt in de vertrekhal. Elke 10 minuten stopt er een propvolle toeristenbus die de passagiers aan de vertrekhal afzet. Voor alle duidelijklheid, ik woon in Gran Canaria. Deze toestand is trouwens op alle luchthavens zo. De regering in Belgie weet ervan maar doet niets wegens overmacht.
  • Peter Thys

    4 jaar geleden
    moet je nu eens aan het werk zijn in een winkel,er zijn inderdaad mensen die daar dankbaar voor zijn maar helaas anderen als je niet aan de kant bent die je de benen vanonder je lijf zouden rijden.Misschien staan die s'avonds te handklappen,de witte handdoek buitenhangen maar overdag met diezelfde handdoek voor de ogen lopen winkelen en liefst nog met zoveel mogelijk achter die winkelkar waar men liefst maar 1persoon wou zien lopen en zo is het overal doen wat niet gevraagd wordt!
  • Hugo Wouters

    4 jaar geleden
    Gaan ze het systeem uitbuiten? Als men genoeg afstand neemt en houdt van elkaar kan dat geen probleem zijn. En de ene zegt dat men gerust mag gaan wandelen en de andere wil je aan de stoel vastbinden.
  • LUC HUON

    4 jaar geleden
    Eigenlijk zou Europa geurende een paar maanden moeten overschakelen op het Chinees regime anders krijgt men de koppigaards en dommeriken nooit in het gareel.