Jan Jambon.
Volledig scherm
Jan Jambon. © Photo News

Jeugdkampen in paasvakantie afgelast en wie technisch werkloos is, moet maand lang geen gas, elektriciteit of water betalen: Vlaamse regering komt met resem extra maatregelen

De opvallendste maatregel van de Vlaamse regering in de strijd tegen het coronavirus is dat technisch werklozen een maand lang hun energie- en waterfactuur niet moeten betalen. Per 100.000 technisch werklozen gaat het om een bedrag van 20 miljoen euro. De regering-Jambon deelde daarnaast nog een resem andere economische maatregelen mee, in verschillende domeinen. Een overzicht.

230 reacties

  • Wendy Steensens

    4 jaar geleden
    Geachte overheid Jullie zeggen dat technische werklozen de eerst maand geen gas electriciteit en water moeten betalen wel is niet zo dus want wij moeten de facturen betalen alleen is er nog altijd geen inkomen graag had ik meer uitleg wat we daar mee moeten doen.
  • Jean West

    4 jaar geleden
    Veel technisch werklozen zullen blij zijn want ze verdienen geen 1400 euro netto per maand. En waar zijn de vakbonden met al hun geld om de werklozen te ondersteunen?
  • Kathy Noeninckx

    4 jaar geleden
    En kappers nog altijd niets , waarom.moeten ze dan btw en rsz betalen , ook zij zijn mensen
  • Voornaam Achternaam

    4 jaar geleden
    En wij als werkenden mogen wel betalen terwijl wij toch zorgen dat de distributie verder gaat! Het is en blijft een roverheid.
  • Gerd Van nieuwenhove

    4 jaar geleden
    Sterke Jan op het voorplan .. Dat vindt de n va leuk ! Zou beter werken ipv t zeveren w?