Spaans premier Pedro Sánchez vanmiddag in het parlement in Madrid.
Volledig scherm
Spaans premier Pedro Sánchez vanmiddag in het parlement in Madrid. © AFP

Spanje krijgt epidemie voorlopig niet onder controle en stevent op hoger dodental dan Italië af: “Ergste moet nog komen”

De Spaanse premier Pedro Sánchez heeft voor een bijna leeg parlement in Madrid zijn land gewaarschuwd dat “het ergste nog moet komen” rond de verspreiding van het nieuwe coronavirus. In het land vielen tot nu toe bijna 600 doden en zijn meer dan 13.700 mensen besmet. Spanje is daarmee het tweede meest getroffen land in Europa, maar stevent met de huidige cijfers op een nog zwaardere balans dan Italië af. Het land probeert met een complete lockdown dat scenario nu te vermijden.

12 reacties

  • sandra lauryssen

    4 jaar geleden
    Bedrieglijke statistieken: Je moet landen vergelijken obv cijfers per miljoen inwoners ipv totaal aantal inwoners. Men 'vergeet' ook te zeggen dat besmettingen per land niet op een uniforme wijze worden geregistreerd. In België wordt slechts een fractie getest, in andere landen ook ? Oogt mooi voor België maar we zitten gewoon in hetzelfde schuitje als al de rest.
  • vandekempen bart

    4 jaar geleden
    den belziek wordt erger dan spanje,.want de block en van ranst waren vergeten mondmaskers te bestellen. die zijn pas begin maart besteld, in turkije, en zullen bovendien niet geleverd worden.
  • Rudy De Wever

    4 jaar geleden
    Je kan met cijfers goochelen zoveel je wil, procentueel is de enige vergelijking en daar is ons klein landje bij aantal besmettingen niet de beste van de klas, vergeleken met alle omliggende landen + Italië en Spanje inclusief wetende dat we al geruime tijd niet iedereen kunnen testen. Zelfs bij het dodenaantal zijn we middenmoot en daar kunnen we niet meer liegen maar enkel tellen.
  • Jaak Casteleyn

    4 jaar geleden
    Het is aan de regeringen om er voor te zorgen dat dit op een efficiënte manier aangepakt zal worden en al dat geleuter van compensaties en hulp aan bedrijven is niet te verantwoorden, eerst de mensen. Dat die Jambon maar begint met de grens van Nederland te sluiten, als burgemeester is hij misschien daar niet bevoegd voor maar als MP “misschien wel” daar laten ze het virus zijn vrije loop.
  • patrick de beule

    4 jaar geleden
    Wim, zo denk ik er ook over, Spanje heeft 5 tot 6 keer meer inwoners en is vele malen groter dan België, men kan dat niet vergelijken.